Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Αφιέρωμα στον συνθέτη Λίνο Κόκοτο

Μία μοναδική συναυλία με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής αφιερωμένη σε έναν από τους δημοφιλέστερους εκπροσώπους του Νέου Κύματος, τον συνθέτη Λίνο Κόκοτο, παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στις 20.30 στην Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων, παρουσία του μεγάλου καλλιτέχνη.
Μία πλειάδα τραγουδιστών συμπράττει με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής, τιμώντας τον σπουδαίο συνθέτη, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν γνωστές επιτυχίες του.
Συμμετέχουν: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Νένα Βενετσάνου, Μιχάλης Βιολάρης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Σοφία Παπάζογλου, Νίκος Ανδρουλάκης, Τάκης Κωνσταντακόπουλος, Πάνος Μπούσαλης και Θέλμα Καραγιάννη
Καλλιτεχνική επιμέλεια Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής: Άγγελος Ηλίας

Λίγα λόγια για τον συνθέτη
Ο Λίνος Κόκοτος, με την παρότρυνση του Μίκη Θεοδωράκη, που πίστεψε στο ταλέντο του, πρωτοπαρουσίασε τη δουλειά του το 1966, στις μπουάτ της Πλάκας. Ο πρώτος του δίσκος ήταν οι «Ώρες», που κυκλοφόρησε το 1969 από την εταιρεία «LYRA» του Αλέκου Πατσιφά.
Στην πορεία συνεργάστηκε με πολλούς ερμηνευτές και στιχουργούς, όπως οι Λευτέρης Παπαδόπουλος, Άκος Δασκαλόπουλος, Γιώργος Ζωγράφος, Νότης Μαυρουδής, Γιάννης Σπανός, Μάνος Λοΐζος, Νίκος Ξυλούρης, Καίτη Χωματά, Πόπη Αστεριάδη, Μιχάλης Βιολάρης, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Σωτηρία Μπέλλου, Δήμητρα Γαλάνη, Μανώλης Μητσιάς, Ρένα Κουμιώτη, Γιάννης Πουλόπουλος και πολλοί άλλοι, ενώ μελοποίησε και στίχους των ποιητών Δημήτρη Χριστοδούλου και Οδυσσέα Ελύτη. Εκτός από τα τραγούδια έχει γράψει μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις (Θέατρο Τέχνης, Κ.Θ.Β.Ε.), για αρκετά περιφερειακά θέατρα και ελεύθερους θιάσους.
Το 2008 επέστρεψε στη δισκογραφία με δυο νέα τραγούδια, σε στίχους Κυριάκου Ντούμου και Δημήτρη Μπρούχου, που περιλαμβάνονται στο CD του Μανώλη Μητσιά «Ένα τσιγάρο κι ένας ψεύτης», ενώ το 2015 υπέγραψε πέντε νέα τραγούδια, στο CD «Βορεινό Παράθυρο», σε ποίηση Βέρας Βασιλείου - Πέτσα, με ερμηνευτή τον Πάνο Μπούσαλη. Επίσης, το Νοέμβρη του 2016, με αφορμή τα 50 του χρόνια στη δισκογραφία, κυκλοφόρησε μόνο στο διαδίκτυο το τραγούδι «Ήρθα απόψε», πάλι σε ποίηση Βέρας Βασιλείου - Πέτσα, με τη φωνή του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στις 20.30
Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων, Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο: 
Πειραιώς 100, Γκάζι 
Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός» |Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο» |Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Πληροφορίες:
τ. 210 9243760| #MousikiGiaOlous

https://www.facebook.com/events/160907034560480/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου