Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Ash In Art

Η κωμωδία "Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε διασκευή και μετάφραση της αξέχαστης Νίκης Τριανταφυλλίδη είναι ένα λαϊκό θέατρο, σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό σε σκηνοθεσία Ζωής Tριανταφυλλίδη. Στο Ash In Art όλα τα Σάββατα του Μαρτίου 2018. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αφήνετε ό,τι ποσόν θέλετε σε κουτί.

Ο Φάλσταφ, ένας ευγενής, σπάταλος στα γλέντια, που δεν έχει όμως να πληρώσει ούτε τους υπηρέτες του. Σκαρφίζεται διάφορες απάτες και κλεψιές με όπλο τη γοητεία που νομίζει πως ασκεί στις γυναίκες. Οι Κυράδες του Ουίνδσορ όμως που εκτός από χαρούμενες είναι και τίμιες τον βάζουν στη θέση του με σκληρό και χαριτωμένο τρόπο. 

Αν και δεν είναι γνωστό πότε γράφτηκε το έργο απ' τον Σαίξπηρ, είναι πιθανό να ανέβηκε για πρώτη φορά το 1597, ενώ δημοσιεύθηκε σε κείμενο το 1602. Αυτή η υπεροψία του ατόμου "σε μένα όλα επιτρέπονται", η τάση να χρησιμοποιεί τους άλλους σύμφωνα με το δικό του συμφέρον, κάνει τον Σερ Τζων Φάλσταφ "σύγχρονο ήρωα " και μάλιστα χωρίς να του χρειάζεται η ...γραφική κοιλιά. Aυτός που νιώθει εξυπνότερος απ' τους άλλους, που θεωρεί ακαταμάχητο τον εαυτό του είναι πάντα ευχάριστο να βλέπουμε να τον βάζουν στη θέση του εκείνοι που νομίζει πως τους παίζει στα δάχτυλα... Οι θεατές παρακολουθούν αυτόν τον υψηλά ιστάμενο και ταυτόχρονα χρεοκοπημένο να γίνεται ρεζίλι.

Παίζουν κατά σειρά εμφάνισης:
Φάλσταφ Θάνος Καπρέλης,
Σβέλτη Ζωή Τριανταφυλλίδη,
κα Παίητζ Σοφία Σωληναραίου ,
κα Φορντ: Αλεξάνδρα Πολυτίμη Καλομοίρη.

Τα σκηνικά και κουστούμια είναι της Χριστίνας Μπλιθικιώτη.
Τεχνικός ήχου - φώτων Βασίλης Κουσουνέλος
Κρατήσεις στο τηλ. του Ash In Art: 2109216890.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων


ASH IN ART
Ηρακλέους 10 & Καλλιρρόης, 11743, Αθήνα,
έναντι στάσης μετρό Συγγρού - Fix
Τ: 210 9216-890 , Ε-Μ: info@ashinart.com,
URL: http://www.ashinart.org/.


https://www.facebook.com/events/147266392583621/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου