Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Ιάκωβου Καμπανέλλη «Ένας Πανηγυρικός και ένας Επικήδειος»

« Ένας Πανηγυρικός και ένας Επικήδειος » Ιάκωβου Καμπανέλλη
Σκηνοθεσία Βασίλη Κατσικονούρη. Κυριακή στις 7:00μμ
------------------------------------------
«Ένας Πανηγυρικός και ένας Επικήδειος», δύο μονόλογοι του Ιάκωβου Καμπανέλλη, παρουσιάζονται σε σκηνοθεσία Βασίλη Κατσικονούρη, και ερμηνεία του Βασίλη Βλάχου, από την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου και κάθε Κυριακή στις 7:00 μμ, στον Πολυχώρο Τέχνης «Αλεξάνδρεια» (Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής, τηλ: 2108673655).
--------------------------
Ο «Πανηγυρικός» είναι μια πικρή κωμωδία με κεντρικό ήρωα τον Δήμαρχο της πόλης. Η ημέρα, την οποία ο ίδιος υπολόγιζε ως την μεγαλύτερη της ζωής του, την πιο λαμπρή εμφάνιση του δημόσιου βίου του, εξελίσσεται σε διασυρμό, γελοιοποίηση, ισόβια καταστροφή των ονείρων του με υπαίτιο τον ίδιο του τον εαυτό, τον ευερέθιστο και ασυγκράτητο χαρακτήρα του και τις καιροφυλακτούσες, ευέξαπτες ενοχές του.
--------------------------
Ο «Επικήδειος» είναι ένας μονόλογος, που σχολιάζει με καυστικό χιούμορ και σαρκασμό την ματαιοδοξία των ανθρώπων και ιδιαίτερα των ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, που στο τέλος της ζωής τους ανάβει η σπίθα για υστεροφημία. Συγκεκριμένα, παρουσιάζει το δράμα ενός ηλικιωμένου συγγραφέα που διαπιστώνει ότι δεν είχε την αναγνώριση που του άξιζε και προσπαθεί να γίνει γνωστός μετά θάνατον. Το κείμενο είναι ιδιοφυές: η ευρηματικότητα του Καμπανέλλη, η πρωτοτυπία του εδώ απογειώνονται. Χιούμορ ποιοτικό, υπόγειο, μαύρο αλλά και ολόφρεσκο, καθότι διαχρονικό. 
--------------------------
Το θέατρο του Καμπανέλλη, σύμφωνα με τον Κώστα Νταλιάνη, είναι κατ' εξοχήν ελληνικό, είναι ένα θέατρο που μας προβληματίζει ή που κάνει τους προβληματισμούς μας πιο ξεκάθαρους, προβάλλοντάς τους μέσα από καθαρά ελληνικές εικόνες, μέσα από έναν κόσμο που τα ερεθίσματά του μας αγγίζουν και μας συγκινούν στα κρίσιμα και τραγελαφικά αυτά χρόνια. Ο Καμπανέλλης δημιουργεί αυθεντικούς ελληνικούς χαρακτήρες, μορφές που μας είναι οικείες και που γι’ αυτό το λόγο εύκολα μπορούμε να τις αναγνωρίσουμε. Αντλεί την ποίηση μέσα από την τάξη των λαϊκών ανθρώπων. Το μερίδιο από το δράμα το προσφέρει ο κοινωνικοπολιτικός περίγυρος και το μερίδιο της κωμωδίας τα πρόσωπα, που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν την εμπλοκή τους μέσα στην αυταπάτη και στον αυτοεμπαιγμό.
--------------------------
«Ένας Πανηγυρικός και ένας Επικήδειος»
δύο μονόλογοι του Ιάκωβου Καμπανέλλη
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κατσικονούρης
Ερμηνεία: Βασίλης Βλάχος
Σκηνικά-Κοστούμια: Ανθή Σοφοκλέους
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 7:00 μμ
(από 18/2 έως 1/4/2018)
Διάρκεια: 75 λεπτά
Εισιτήρια: 10 € (γενική είσοδος), 8 € (φοιτητικό), 6 € (άνω των 65, άνεργοι), 3 € ατέλειες
Πολυχώρος Τέχνης «Αλεξάνδρεια», Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ τηλ: 2108673655

https://www.facebook.com/events/191704914750458/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου