Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Ακόμη μία παράταση για το «The Curing Room»

Διανύοντας τον 2ο χρόνο επιτυχίας του και ύστερα από 111 συγκλονιστικές παραστάσεις, το αντιπολεμικό κοινωνικό δράμα του David Ian Lee, σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου και εξαιρετική σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, μετά τη μεγάλη απoδοχή από κοινό και κριτικούς, συνεχίζεται στον Πολυχώρο Vault έως την Κυριακή 1 Απριλίου 2018, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 18:15. Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα και αυστηρώς ακατάλληλο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ένα έργο βαθιά συγκινητικό, ανθρώπινο, σκληρό, άγριο, σπαρακτικό. Ένα αγωνιώδες, τολμηρό, αποτρόπαιο και έντονο θρίλερ.
Η παράσταση The Curing Room βραβεύτηκε ως Καλύτερο Ψυχολογικό Θεατρικό Θρίλερ από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης στα 36α Κορφιάτικα Βραβεία (ήταν υποψήφιο για 3 βραβεία: Ψυχολογικό Θεατρικό Θρίλερ, Α΄ Αντρικής Ερμηνείας για τoν Στέλιο Ψαρουδάκη και Μουσικής Θεατρικού Έργου για τον Μάνο Αντωνιάδη).
Η υπόθεση
Άνοιξη 1944. Νότια Πολωνία. Πριν αποχωρήσουν τα ναζιστικά στρατεύματα, αιχμαλωτίζουν μια διμοιρία Ρώσων στρατιωτών. Τους σκοτώνουν όλους εκτός από επτά άνδρες, που κλειδώνουν γυμνούς, χωρίς φαγητό και νερό, στο κελάρι ενός άδειου μοναστηριού. Την ελπίδα θα διαδεχτεί η ένταση, ο θυμός, η άρνηση, ο φόβος, η απόγνωση, η απελπισία. Ο εγκλεισμός, η πείνα, η δίψα και το ένστικτο της επιβίωσης γρήγορα θα τους οδηγήσουν στα άκρα.
Πρόκειται για μια εξαιρετική παράσταση, για την οποία η Μάριον Χωρεάνθη έγραψε: «Οι εφτά πρωταγωνιστές του έργου μάς χαρίζουν ερμηνείες συνταρακτικές όσο και σχολαστικά ζυγισμένες, αποδίδοντας με όλη την αρμόζουσα ένταση μα δίχως άχρηστες υπερβολές τις απότομες ψυχολογικές διακυμάνσεις των προσώπων, τη βαθμιαία βύθισή τους στην παραφροσύνη της απόγνωσης. Με απερίφραστο θάρρος και πάθος, ξεδιπλώνουν και ξεγυμνώνουν μπροστά μας τη φρικιαστική ομορφιά της ανθρώπινης τραγωδίας [...] Σκηνοθετώντας με αδιαπραγμάτευτη ευτολμία αλλά και την πρέπουσα σύνεση, ο Δημήτρης Καρατζιάς πετυχαίνει έναν εξαιρετικά συμπαγή, ρωμαλέο, αεροστεγή ρυθμό που κάνει τα 90 λεπτά της παράστασης να κυλούν σαν νερό, μην παραλείποντας συγχρόνως να αναδείξει το κατάμαυρο χιούμορ που συχνά πηγάζει από τις βίαιες κορυφώσεις της τραγικότητας. Νευρώδης, ταιριαστά δυσαρμονική και ευφυώς ενορχηστρωμένη, η μουσική του Μάνου Αντωνιάδη λες και βγαίνει απευθείας μέσα απ’ την ψυχή και το μυαλό των ηρώων».
Διαβάστε ολόκληρη την κριτική για την παράσταση εδώ.
Συντελεστές
Συγγραφέας: David Ian Lee
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς 
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Μάνος Αντωνιάδης 
Σκηνικός χώρος: Γιώργος Λυντζέρης 
Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας
Φωτογραφίες παράστασης: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Αφίσα παράστασης: Σίμος Παπαναστασόπουλος
Διδασκαλία σκηνικής πάλης: Αλέξανδος Αχτάρ
Βοηθός σκηνοθέτη: Μάνος Κανναβός
Παραγωγή: VAULT
Παίζουν: Ευθύμης Γεωργόπουλος, Νίκος Γκέλια, Τάσος Δέδες, Στέλιος Καλαϊτζής, Πάνος Νάτσης, Βασίλης Τσιγκριστάρης, Στέλιος Ψαρουδάκης
Παραστάσεις
Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15
Κυριακή στις 18:15
Έως την Κυριακή 1 Απριλίου
Διάρκεια: 100΄ (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος: €15,00
Προπώληση Viva : €13,00
Μειωμένο: €12,00 (Φοιτητές/ Μαθητές / Σπουδαστές/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων/ ΑμΕΑ
Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ))
Ατέλειες: €5,00
Πληροφορίες-κρατήσεις: 213 0356472 / 6949534889
(για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00 - 14:00 και 17:00 - 21:00)
Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS
Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός
Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια)
Το Diastixo.gr είναι χορηγός επικοινωνίας.
Βιβλίο & Τέχνες | diastixo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου