Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Ο Aρχιμουσικός Ελευθέριος Καλκάνης διευθύνει την Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων με το κουιντέτο TANGartO στη συναυλία TANGO in Love

Η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων συμπράττει με το κουιντέτο TANGartO, την πιο «ερωτική ημέρα» του χρόνου, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στις 20.30 στη συναυλία TANGO in Love, που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Απ’ όλες τις χορευτικές μορφές που δημιούργησαν οι άνθρωποι για να εκφράσουν την ουσία του ερωτικού πάθους, η πιο αποκαλυπτική είναι εκείνη του tango, ο παλμός του οποίου θα χτυπήσει στα αναλόγια της Συμφωνικής Ορχήστρας τη γιορτή των ερωτευμένων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Στη συναυλία η Συμφωνική Ορχήστρα και το κουιντέτο TANGartO, ένα ξεχωριστό concerto grosso που έχει συνδέσει το όνομα του με την ερμηνεία και το αυθεντικό αίσθημα των αργεντίνικων tangos για πάνω από 20 χρόνια, επιχειρούν να μας μεταφέρουν στον συγκινησιακό κόσμο του tango με μία προσεκτική επιλογή έργων του Αstor Piazzolla και παράλληλη αναφορά στους μεγάλους «δασκάλους» του είδους: Horacio Salgan, Mariano Mores, Edgardo Donato, Osvaldo Pugliese, Carlos Gardel, κ.α. Το κοινό θα απολαύσει μία multi-culture μουσική βραδιά με ρίζες από διαφορετικούς πολιτισμούς, που δημιουργούν ένα μίγμα με επιρροές απ’ την κλασική μουσική, το tango και την τζαζ.

Πρόκειται για μία συναυλία στα «αχνάρια» του μεγάλου Αstor Piazzolla, που όπως ο ίδιος πίστευε, το tango είναι μια μουσική που μπορεί κανείς να την ακούει κι όχι μόνο να τη χορεύει.

Στη συναυλία συμμετέχει η Ελένη Πέτα, η οποία ξεδιπλώνει μία διαφορετική πτυχή της ερμηνευτικής φυσιογνωμίας της, διεισδύοντας στο θεατρικό λόγο των tangos.

Μουσική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης

Μουσική επιμέλεια, διασκευές, ενορχηστρώσεις: Θωμάς Κοντογεώργης

Το quinteto TANGartO αποτελούν οι μουσικοί:

Λευτέρης Γρίβας - μπαντονεόν
Γιώργος Παναγιωτόπουλος – βιολί
Θωμάς Κοντογεώργης – πιάνο
Αριστείδης Χατζησταύρου – κιθάρα
Απόστολος Παπαπέτρος – κοντραμπάσο


Το κουιντέτο TANGartO αποτελεί εδώ και δεκαετίες την πιο σοβαρή εγχώρια προσπάθεια μιας ολοκληρωμένης παρουσίασης των έργων του Αstor Piazzolla. Έχοντας διαγράψει μια αξιόλογη και πεισματικά προσεγμένη καλλιτεχνική πορεία από το 1996, επιλέγει τους χώρους που εμφανίζεται, κάνοντας παραστάσεις και συνεργασίες που εντυπωσιάζουν! Ο μοναδικός ήχος του bandoneon και ο τρόπος που ερμηνεύουν οι μουσικοί, ηλεκτρίζουν την ατμόσφαιρα και φορτίζουν συναισθηματικά κάθε ευαίσθητο ακροατή, μεταδίδοντας το πάθος και τον ερωτισμό αυτής της μουσικής!

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου. Για κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλ. 210 3418550.

Πληροφορίες:
τ. 210 92 43 760| #MousikiGiaOlous @opanathens

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: τ. 210 3418550|www.mcf.gr
Πειραιώς 206, Ταύρος


https://www.facebook.com/events/146694446017912/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου