Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Τρίτη και 3 στο Τρίτο: Ο συνθέτης Άγγελος Τριανταφύλλου

18η εκδήλωση του κύκλου "Τρίτη και 3 στο Τρίτο" για την περίοδο 2017-18, στο Στούντιο Ε
της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, παρουσία κοινού (ελεύθερη είσοδος) και με απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση (στο webradio.ert.gr/trito
την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 στις 3.00 το μεσημέρι, με τον συνθέτη Άγγελο Τριανταφύλλου να παρουσιάζει μουσική και τραγούδια από θεατρικές παραστάσεις στις οποίες συνεργάστηκε με σημαντικούς σκηνοθέτες και που, τα περισσότερα από αυτά, δεν έχουν δει το φως της δισκογραφίας.

Συμμετέχουν:
Μιχάλης Βρέττας: Βιολί
Μιχάλης Καταχανας: βιόλα
Σοφία Ευκλείδου: Τσέλο
Δημήτρης Τίγκας: κοντραμπάσο
Γιώργος Δούσος: Κλαρινέτο, Ντουντούκ, Φλάουτο
Κώστας Σαπούνης: Τρομπέτα
Βασίλης Παναγιωτόπουλος: Τρομπόνι, Πιάνο
Μενέλαος Μωραίτης: Τούμπα
Κώστας Νικολοπουλος: Κιθάρα
Άγγελος Τριανταφύλλου: Πιάνο

Τραγουδούν οι Χαρης Ανδριανός και Νατάσσα Μποφίλιου
Ερμηνεύει η Λυδία Φωτοπούλου

Παρουσίαση: Σιδερής Πρίντεζης
Ήχος Νίκος Θεοδωρακόπουλος

Για να παρακολουθήσει κάποιος τη συναυλία από κοντά, χρειάζεται κράτηση θέσης με ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση trito@ert.gr

Η Ελληνική Ραδιοφωνία στηρίζει τη σύγχρονη κλασική σκηνή, συνθέτες και ερμηνευτές, δίνοντας την ευκαιρία σε καταξιωμένους σολίστ, αλλά και ταλαντούχους νέους μουσικούς, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε ρεπερτόριο χωρίς σύνορα εποχής, ύφους και φόρμας, με τη φροντίδα του τμήματος ηχογραφήσεων των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Άγγελος Τριανταφύλλου
Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο ΕΜΠ, μουσική (πιάνο και σύνθεση), και υποκριτική. Έχει εργαστεί ως συνθέτης στις παραστάσεις Οπερέττα, Όρνιθες, Γκόλφω, Δεκαήμερο, Βυσσινόκηπος σε σκηνοθεσία Ν. Καραθάνου, Γρανάδα, Ανεμοδαρμένα Ύψη, Αβελάρδος και Ελοίζα και Τσερλίνε στο σπίτι των κηνυγών του Γιάννη Καλαβριανού, Το τραμ με το όνομα Πόθος του Τενεσί Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, Ηταν όλοι τους Παιδιά μου και Διασκεδαστικές Ιστορίες Περι Θνητότητας του Γιάννη Μόσχου, Τρεις Αδερφές του Δημήτρη Τάρλοου, Αίαντας της Σύλβιας Λιούλιου, Ορφέας στον Άδη της Β. Weber, και στο χοροθέατρο Master and the Man της Αμάλιας Μπένετ. Το έργο του “Επικίνδυνη Ηλικία” παρουσιάστηκε στη Μικρή Επίδαυρο στο Φεστιβάλ Αθηνών. Έχει γράψει τη μουσική στην τελετή Αφής της Φλόγας του Μαραθωνίου καθώς και την Όπερα Δωματίου “Μήδεια", βασισμένη στο έργο του Ευρυπίδη. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους Β. Παπαβασιλείου, Θ. Μοσχόπουλο, Ν. Καραθάνο, Α. Βασίλιεφ, Στ. Φασούλη, Δ. Αβδελιώδη, Δ. Μαυρίκιο, Λ. Κιτσοπούλου.

Η Μουσική σας περιμένει. Στο Τρίτο.


https://www.facebook.com/events/1565633940138824/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου