Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Δείπνο Ι. Μονής Παρηγορήτισσας, Montreal

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, Μέγα Εσπερινό τέλεσε ο Μητροπολίτης Σωτήριος στον εορτάζοντα Ι.Ν Αγ. Χαραλάµπους Smithville, Ontario. Παρά την µεγάλη κακοκαιρία, πολυάριθµοι ήσαν οι ευλαβείς προσκυνητές.

Σάββατο 10, Θ. Λειτουργία τέλεσε απλά ο Μητροπολίτης Σωτήριος στον Ι. Ναό Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, Τορόντο, τα Τρισάγια, αλλά και τα µνηµόσυνα, του Wallace-Μιχάλη, γιου της κας Ευγενίας West και των ευεργετών της Ιεράς Μητρόπολης. Κατανυκτική η Θ. Λειτουργία. Αδιαχώρητο στο Ναό µε τους ευλαβείς πιστούς.

Το βράδυ της ίδιας ηµέρας η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Ottawa-πρωτεύουσα του Καναδά-, γιόρτασε τα 25 χρόνια του Ιερατικώς Προϊσταµένου αυτής π. Α. Μιχαλόπουλου. Πολλοί ήσαν οι οµιλητές, µεταξύ των οποίων ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος και ο Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά κ. Δ. Αζεµόπουλος.

Κυριακή 11, στον Ι.Ν. Κοίµησης της Θεοτόκου Ottawa, λειτούργησε ο Μητροπολίτης Ν. Ιερσέης κ. Ευάγγελος, βοηθούµενος από τον π. Α. Μιχαλόπουλο και τον π. Avaccum. Τόσο στο κήρυγµα της Θ. Λ., όσο και στην οµιλία του δείπνου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ν. Ιερσέης κ. Ευάγγελος µίλησε µε τα καλύτερα λόγια για τον π. Α. Μιχαλόπουλο µε τον οποίο ήσαν συµφοιτητές στη Θεολογική Σχολή Βοστώνης.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Ι.Ν Αγ. Κωνσταντίνου κ Ελένης, DDA, Quebec, βοηθούµενος από τον π. Λ. Καµπερίδη.

Το βράδυ της ίδιας ηµέρας έγινε το ετήσιο δείπνο της Ι. Μονής Παρηγορήτισσας στο πολυτελέστατο Chateau Royale, του οποίου την αίθουσα και τα φαγητά πρόσφερε εντελώς δωρεάν ο ιδιοκτήτης του κ. Βασίλης Ζάννης, τον οποίο και ευχαριστούµε θερµότατα. Ήταν µία πολύ πνευµατική βραδιά. Προβλήθηκε σε γιγαντοοθόνες η ιστορία της Ι. Μονής. Περισσότεροι από πεντακόσιοι (500) ήσαν οι συνδειπνήσαντες. Το όλο πρόγραµµα παρουσίασαν ο π. Ν. Μοστράτος και ο π. Δ. Αντωνόπουλος. Μίλησαν, η Γερόντισσα Θέκλα, η Δήµαρχος Chatham, Catherine Trickey (περιοχή στην οποία βρίσκεται το Μοναστήρι), ο Γεν. Πρόξενος της Ελλάδας στο Μοντρεάλ κ. Ν. Σιγάλας και ο Μητροπολίτης Σωτήριος. Ηταν όντως µία αξέχαστη βραδιά.

Δευτέρα 12, σύναξη των ιερέων της περιοχής Μόντρεαλ είχε ο Μητροπολίτης Σωτήριος όπου συζητήθηκαν διάφορα θέµατα, κυρίως όµως τα θέµατα Nεολαίας, Θερινών Κατασκηνώσεων και της 20ετίας της Θεολογικής Ακαδηµίας.

Ήταν ένα Σαββατοκύριακο γεµάτο µε ωραιότατες πνευµατικές εκδηλώσεις. Ο Μητροπολίτης Σωτήριος συγχαίρει τον π. Α. Μιχαλόπουλο για τα 25 χρόνια αρίστης υπηρεσίας στην Κοινότητα Ottawa. Eυχαριστεί τον Μητροπολίτη Ν. Ιερσέης κ. Ευάγγελο για τη συµµετοχή του, καθώς και τον Εξοχ. Πρέσβη της Ελλάδας κ. Αζεµόπουλο. Ευχαριστεί την Γερόντισσα Θέκλα και την συνοδεία της, για την πολύ πνευµατική τους ζωή και άπαντες, οι οποίοι έλαβαν µέρος στο ετήσιο δείπνο της Ι.Μ. Παρηγορήτισσας, αλλά και τους αδελφούς ιερείς της περιοχής Montreal. Δοξολογεί τον Τρισάγιο, Τριαδικό Θεό και παρακαλεί την Παναγία Παρηγορήτισσα να παρηγορεί, αλλά και να προστατεύει την πατρίδα µας Ελλάδα και όλους εµάς εδώ στον Καναδά και όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου