Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2018 ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ & ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ (Photos)

Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΗΣ
Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά υποδέχθηκε στον Πειραϊκό Σύνδεσμο μαζί με πλήθος συμπατριωτών μας το νέο έτος με μία λαμπρή και ιδιαίτερη εκδήλωση- αφιέρωμα στο Μέγα Ευεργέτη της Γαβριήλ Αθανασούλη από την Πύλαρο, την οποία επιμελήθηκαν και παρουσίασαν τα μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας Δήμητρα Βαλλιανάτου, Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά και Χρύσα Κοκκόση.
Την εκδήλωση άνοιξε η Χορωδία και η Μαντολινάτα της Αδελφότητας με γνώριμες μελωδίες από τα νησιά μας αλλά και με τα παραδοσιακά Κάλαντα, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων των μουσικών τμημάτων Ματούλας Φιοράτου (μαντολίνο), Σταύρου Ντίνα (κιθάρα) και Βασίλη Μαντούδη (ακορντεόν).
Η Πρόεδρος της Αδελφότητας κα Μαριολένη Νεοφύτου- Ζαφειράτου ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και επεσήμανε ότι το 2018 το Δ.Σ. συμπληρώνει μια 3ετή θητεία στη διοίκηση του συλλόγου και αναφέρθηκε στην πολύπλευρη δράση του όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα η Πρόεδρος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Το 2018 για την Αδελφότητα είναι έτος εκλογών. Το Δ.Σ. συμπληρώνει μια τριετή θητεία στη διοίκησή της. Σύσσωμο το Δ.Σ. με ομοψυχία και όραμα μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες εργαστήκαμε σκληρά. Προσπαθήσαμε να καταστήσουμε τον Σύλλογο βιώσιμο, να συνεχίσουμε τη λειτουργία των τμημάτων, να παράξουμε πολιτισμό.
Πραγματοποιήσαμε δράσεις με σκοπό την προώθηση του πολιτισμού μας, την ανάδειξη των νησιών μας και την σύσφιξη των σχέσεων της μεγάλης μας παροικίας. Με την προτροπή και τη φρεσκάδα των νέων μελών συγκεραζόμενη με την εμπειρία των μεγαλύτερων στραφήκαμε στην εξωστρέφεια της Αδελφότητας διοργανώνοντας κοινές δράσεις με φορείς από το χώρο της τέχνης, της επιστήμης, της υγείας κ.ά. Συνεργαστήκαμε με τον δήμο της πόλης μας και συμμετείχαμε σε όσα κάνουν καλύτερο τον Πειραιά.
Εργαστήκαμε με αγάπη, κέφι και ανιδιοτέλεια έχοντας στην καρδιά και το νου μας πάντα την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Ό,τι πετύχαμε είναι έργο συλλογικό και ανήκει στην Αδελφότητά μας.
Η αξιολόγηση του έργου μας έγκειται στη δική σας κρίση.
Σας προσκαλούμε γι’ αυτό στην Απολογιστική Συνέλευση στις 18 Μαρτίου να συζητήσουμε για όλα αυτά καθώς και στις Αρχαιρεσίες τον Απρίλιο, στην εκλογή του νέου Δ.Σ. Η συμμετοχή μας μάς καθιστά ενεργούς και δίνει τη Δύναμη στο Σύλλογό μας να συνεχίσει να γράφει Ιστορία.
Το νέο Δ.Σ. επιβάλλεται να επεκτείνει την εξωστρέφειά του σε ακόμη περισσότερους τομείς και κυρίως ν’ αφουγκραστεί τις ανησυχίες και τις σκέψεις των παιδιών μας ∙ των παιδιών της δεύτερης γενιάς που θα συνεχίσει το ταξίδι της.
Έχω εμπιστοσύνη σ’ αυτή τη γενιά, γιατί η ΑΚΙΠ όπως την αποκαλούν, έχει μια σπουδαία θέση στην καρδιά τους ∙ είναι το σπίτι τους, η μεγάλη οικογένειά τους. Είναι η ταυτότητά τους που με περηφάνια δείχνουν, είναι αυτή που φανερώνει την κοινή καταγωγή τους. Η ΑΚΙΠ έσπειρε τον σπόρο για ν’ αγαπήσουν την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας. 
Τα ΑΚΙΠάκια, όπως τους αρέσει να αυτοαποκαλούνται, πολυτάλαντα και με γνήσιο επτανησιακό ταπεραμέντο, προδιαγράφουν το μέλλον της Αδελφότητας και υπόσχονται να είναι λαμπερό.
Θα συμπορευτούμε μαζί τους και θα στηρίξουμε τις επιλογές και τα βήματά τους. Πεποίθησή μου είναι πως η βιωσιμότητα των Συλλόγων είναι η συνεργασία των γενεών. Εμείς, οι μεγαλύτεροι να εμπιστευτούμε τους νέους, να τους δίνουμε χώρο για να αναπτύξουν τη δυναμική τους.»
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος συνοδεία του συμπατριώτη μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιου, μαζί με την Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, ευλόγησε και έκοψε την πίτα μας, ευχόμενος σε όλους τους συμπατριώτες μας μία καλή, ευλογημένη και εποικοδομητική χρονιά. Το φλουρί της πίτας μας, ευγενική χορηγία του συμπατριώτη μας, επικοινωνιολόγου- πολιτευτή Παύλου Παπαδάτου, «έπεσε» στο χορευτικό τμήμα της Αδελφότητας. Το δώρο της μεγάλης πίτας ήταν εισιτήρια από την ακτοπλοϊκή εταιρεία kefalonian lines.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Δήμος Κεφαλονιάς και η Αδελφότητα βράβευσαν τον επιχειρηματία κ. Βίκτωρα Ρέστη για την προσφορά του στο νησί μας κατά τη διάρκεια των σεισμών που έπληξαν την Κεφαλονιά το 2014..
Ένα πλοίο γεμάτο μουσικές και τραγούδια μας ταξίδεψε στα νησιά μας και τα χορευτικά τμήματα της Αδελφότητας υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου Ελπίδας Κοσμάτου, χόρεψαν μπάλο, διβαράτικο, μέρμηγκα, ρόιδω, ερόδισε η ανατολή και θαλασσάκι.
Στόχος και βασική αποστολή της Αδελφότητας είναι η διατήρηση των παραδόσεων και των εθίμων του τόπου μας. Σημαντικός αρωγός στην προσπάθειά μας αυτή όλα αυτά τα έτη από το 1922, οπότε και συνεστήθη η Αδελφότητα, ήταν οι ευεργέτες της μικροί και μεγάλοι, με κορυφαίο όλων τον Γαβριήλ Αθανασούλη, από την Πύλαρο. Η κα Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά παρουσίασε πληροφορίες από τη ζωή και την επιχειρηματική δραστηριότητά του στις παραδουνάβιες ηγεμονίες καθώς και αποσπάσματα από την διαθήκη του, με την οποία ετίμησε και την Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά και για τον λόγο αυτό του οφείλουμε σε μεγάλο βαθμό τη σημερινή μας υπόσταση, προσπαθώντας με την εκδήλωση αυτή να του αποτίσουμε ελάχιστο φόρο τιμής και να μην ξεχνάμε τους ευεργέτες μας. Ο κ. Κουγιανός, πρ. Πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε επίσης στη ζωή του Γαβριήλ Αθανασούλη.
Τον θησαυρό, ωστόσο, των ανθρώπων που μας ευεργετούν βρίσκουμε ακόμη και στα πνευματικά τους δημιουργήματα, σε εκείνα τα «διαμάντια» της τέχνης που ευφραίνουν με τη μουσική και το λόγο τη ζωή μας.. Ο Σταύρος Νιφοράτος (τραγούδι) και η Κωνσταντίνα Βρεττού (πιάνο), δύο νέα ανερχόμενα ταλέντα από την Κεφαλονιά συμπράττουν από το 2017 για την παρουσίαση και ανάδειξη του έως πρόσφατα ανέκδοτου έργου λόγιας δημιουργίας των Κεφαλλήνων συνθετών, το οποίο διασώθηκε από τον αρχειοσυλλέκτη Γεράσιμο Γαλανό και τον οποίο ευχαριστούμε για τα συνοδευτικά κείμενα των τραγουδιών, μας παρέσυραν σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι.
Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε την Ειδική Γραμματέα του Συλλόγου μας κ. Μάχη Αντύπα, τον ηχολήπτη Παναγιώτη Γαβαλά, τον φωτογράφο Γρηγόρη Μαρούλη καθώς και το Δ.Σ. και το προσωπικό του Πειραϊκού Συνδέσμου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πειραιά Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος και ο π. Γεώργιος Αντζουλάτος
Η βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο βουλευτής Α’ Πειραιά Κώστας Κατσαφάδος, ο βουλευτής Β’ Πειραιά Γιάννης Τραγάκης, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, o Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Δήμαρχος Περιστερίου Aνδρέας Παχατουρίδης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού& Νησιωτικής Πολιτικής, Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς, Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς Διονύσης Λυκούδης, ο Έπαρχος Ιθάκης Σπύρος Τσιντήλας, ο Δ/ντης Γρ. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Γεράσιμος Τζάκης- Παναγιωτάτος, ο πρ. βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης Παναγής Μπενετάτος, οι πολιτευτές Παύλος Παπαδάτος κ Δημήτρης Καρύδης, ο πρ. Νομάρχης, Διονύσης Λευκαδίτης, η Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά- Αν. Πρόεδρος Δ.Σ. Κατερίνα Δουρέκα (Ε’ Κοιν. Διαμέρισμα), ο Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά Λεωνίδας Μελάς (Ε’ Κοιν. Διαμέρισμα), ο Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού Γιώργος Βιδάλης και η Δημοτική Σύμβουλος Καλλιθέας Κορίνα Δαμουλιάνου.
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς Σάββας Σαββαόγλου, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά δι’ επιστολής Γιάννης Βουτσινάς, η Πρόεδρος Εφετών κ. Καρφάκη, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς & Ιθάκης Ξενοφών Ευαγγελάτος
Η Γεν. Γραμματέας της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας & Αντιπρόεδρος Συλλόγου «ΕΥΓΕΡΟΣ» Αλεξανδράτου Άννα, ο Αντιπρόεδρος της Ο.Κ.Ι.Σ. & Πρόεδρος Συλλόγου Καμιναράδων Ηλίας Γαλιατσάτος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Δηλινάδων Φωτεινός Κουνάδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλονιτών & Ιθακησίων Καλλιθέας Βασίλης Φλαμπουράρης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κομιτάτων Γεράσιμος Θεοχαράτος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «ΑΣΤΕΡΙΣ» Γιάννης Βανδώρος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σαμικών Θωμάς Ζερβός, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πουλάτων Σπύρος Μαζαράκης, η Πρόεδρος της Ένωσης Απανταχού Ιθακησίων Γρηγορίου Κατερίνα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Πυλαρέων Ευσταθία Μουστάκη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσοβουνιωτών Χρυσούλα Αντύπα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλήνων Π. Φαλήρου Γεράσιμος Μαρκαντωνάτος, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φαρσινών Βαρβάρα Βαλλιανάτου, ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου «ΡΙΦΟΡΤΣΟ» Ορέστης Καππάτος, η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Κεφαλλήνων Χαλανδρίου Λιλή Ματσούκη, ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Απανταχού Βαλεριαναίων Νίκος Τσιλιμιδός, η Υπεύθυνη Νεολαίας του Συλλόγου Πυργιού Σταματία Καρλή, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου ΚΟΘΡΥΑ Παναγιώτης Βελισσαράτος, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου ΑΣΣΟΥ Σπύρος Κοκκόλης, ο Ιδρυτής & Πρόεδρος του Συλλόγου Αργυρούπολης- Ελληνικού, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Επτανησίων Αγ. Αναργύρων & Καματερού Μουρελάτος Φίλιππος & Κατερέλου Διονυσία.
Οι Δημοσιογράφοι Ανδρέας Κωνσταντάτος, Νίκος Γιαννόπουλος, Πέτρος Δίπλας, Παναγής Φωκάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών & Καλλιτεχνών Ηλιούπολης Στέλιος Μαρούλης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Μελετών ΙΟΝΙΟ Νικόλαος Μοσχονάς, η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Πανελλήνιου Συλλόγου του Υπουργείου Υγείας Νίκη Ταβιανάτου, οι πρ. Πρόεδροι της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά Διονύσης Κουγιανός & Νώντας Φαραντάτος, η Έφορος Κοσμητείας του Πειραϊκού Συνδέσμου Αγγιολίνα Δικαιάκου- Δανηλάτου, ο κ. Μπουγάς μέλος Δ.Σ. του Πειραϊκού Συνδέσμου και η κα Πάτρα από την εφημερίδα «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ».
Ευχαριστούμε ολόψυχα όλους τους συμπατριώτες και φίλους του Συλλόγου που μας τίμησαν με την παρουσία τους ακόμη μία φορά στηρίζοντας έμπρακτα την έντονη πολιτιστική μας δράση! Καλή, ευλογημένη & εποικοδομητική χρονιά σε όλους!

Για το Δ.Σ. Χρύσα Κοκκόση, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων
 
 
 
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου