Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Συμμετοχή Αδελφότητας στην Εκδήλωση Αδελφοποίησης των Οδοντιατρικών Συλλόγων Κεφαλληνίας & Πειραιώς

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 στο πλαίσιο της εορταστικής ημερίδας & κοπής πίτας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς πραγματοποιήθηκε η αδελφοποίηση των Οδοντιατρικών Συλλόγων Κεφαλληνίας & Πειραιώς, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με σκοπό  τη συνεργασία τους στον επιστημονικό, πολιτιστικό και συνδικαλιστικό τομέα.
Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας τίμησε επίσης τον Δρ , Ph D, Μιχαήλ Τζάκη, καθηγητή της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών & Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς, καθώς συνιστά  μια κορυφαία προσωπικότητα του επιστημονικού χώρου, που συνδέει την Κεφαλονιά με τον Πειραιά λόγω της καταγωγής του από το νησί μας. Προανήγγειλε επιπλέον την απονομή μεταλλίου του Συλλόγου, σε επόμενη εκδήλωση, στην πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς Δρ Οδ. Μαρία Μενενάκου η οποία συνέβαλε καθοριστικά στη φιλική προσέγγιση  των δύο Συλλόγων.
Στην εκδήλωση συμμετείχε η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά με σύντομη παρουσίαση της ιστορικής πορείας & δράσης της, καθώς και μέρος της Μαντολινάτας της η οποία μας ταξίδεψε μουσικά  στα νησιά μας, με την συνοδεία  των δασκάλων στο τιμόνι της,  κας Ματούλας Φιοράτου(μαντολίνο) &  κ. Βασίλη Μαντούδη (ακορντεόν).
Την επιμέλεια της παρουσίασης είχαν τα μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας κ.κ. Δήμητρα Βαλλιανάτου & Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά ενώ τη βιντεοπροβολή επιμελήθηκε ο κ. Μάκης Αγγελετάκης.
Η πρόεδρος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά, κα Μαριολένη Νεοφύτου, στο χαιρετισμό της ανέφερε χαρακτηριστικά : «Σας ευχαριστούμε για την τιμητική πρόσκληση στην ημερίδα σας και παράλληλα στη γιορτή της πίτας σας.Αποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά να είμαστε σήμερα εδώ σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση των δύο Συλλόγων, αυτήν της αδελφοποίησης. Έχουμε άλλωστε  ως Αδελφότητα ευαισθησία σε ό,τι αδελφοποιεί και συνενώνει τους ανθρώπους που πιστεύουν στη συνεργασία για την προαγωγή της επιστήμης, της τέχνης και γενικότερα της κοινωνικής ζωής.
Συγχαίρω τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κεφαλληνίας για την απόφασή τους να βραβεύσουν τον κ. Μιχάλη Τζάκη, διακεκριμένο καθηγητή της οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στην επιστήμη. Η αριστεία και η διάκριση σε εκείνους που την αξίζουν καταξιώνει την ανωτερότητα του ανθρώπινου νου, λειτουργεί δε ως κίνητρο στην αέναη προσπάθεια για επιτυχία και την κατάκτηση υψηλότερων στόχων. Η ΑΚΙΠ, η μεγαλύτερη παροικία των Κεφαλλήνων και Ιθακησίων της διασποράς στην Αττική, έχει δημιουργήσει στα 100 χρόνια ζωής της ισχυρούς δεσμούς αδελφοποίησης με τον Πειραιά και τους ανθρώπους του· οι περισσότεροι νησιώτες. 
Μας ενώνει και μας εμπνέει η θάλασσα, έχουμε το ίδιο όραμα για πολιτισμό και καλύτερη ποιότητα ζωής. Πολλά μέλη μας κατέχουν θέσεις στη δημόσια, επιχειρηματική και κοινωνική ζωή της πόλης μας. Αναφέρω την πρόσφατη εκλογή του συμπατριώτη μας, Γιάννη Βουτσινά, στο εμπορικό Επιμελητήριο Πειραιά. Με πολλούς φορείς δε η Αδελφότητα συνάπτει συνέργειες και δράσεις προς όφελος των μελών της και την προβολή της πόλης μας. Σήμερα ανοίγεται μια νέα συνεργασία με το Ο.Σ.Π. και ευχόμαστε να είναι η αρχή μιας γόνιμης συνεργασίας ».
Προσέφερε επίσης στον Ο.Σ.Κ. καθώς και στον Ο.Σ.Π., τους δύο τόμους των Κεφαλληνιακών Σύμμικτων του Ηλία Τσιτσέλη, επανεκδόσεως της Αδελφότητας.
Ευχαριστούμε & τους δύο συλλόγους για τα όμορφα αναμνηστικά που λάβαμε για τη συμμετοχή μας στην εορταστική εκδήλωση & ιδιαίτερα, ένεκα του συμβολισμού του, τον Ο.Σ.Κ. για τον πίνακα ζωγραφικής που απεικονίζει το χωριό Φραγκάτα της Κεφαλονιάς, όπως ήταν κατά το έτος 1925. Τρία από τα παρόντα πρόσωπα στην  εκδήλωση της αδελφοποίησης των Συλλόγων έχουν  καταγωγή από τα Φραγκάτα: ο τιμώμενος  Δρ Μιχαήλ Τζάκης, ο  πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας κ. Διονύσιος Γαρμπής και η πρόεδρος της Αδελφότητας κα Μαριολένη Νεοφύτου.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους Πειραιώς & Κεφαλληνίας για την τιμητική πρόσκληση και ευελπιστούμε σε μια γόνιμη συνεργασία !

Για το Δ.Σ. Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά Υπεύθυνη Νεολαίας
Χρύσα Κοκκόση
 
 
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου