Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018

Γαλλικό Μπαρόκ | Lecture recital με το σύνολο Diverse & Bizarre

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ: ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΠΑΡΟΚ 
Lecture recital με το σύνολο μπαρόκ μουσικής Diverse & Bizarre
Εκδήλωση στο πλαίσιο του κύκλου "Κυριακάτικα Πρωινά" της Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ 
11 Φεβρουαρίου 2018 / Ώρα έναρξης: 12.00
Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Δωρεάν είσοδος με δελτία προτεραιότητας

Το μπαρόκ σύνολο Diverse & Bizarre παρουσιάζει το ιδιαίτερο στυλ της γαλλικής μουσικής των τελών του 17ου και αρχών του 18ου αιώνα μέσα από 4 έργα μουσικής δωματίου εμβληματικών συνθετών: J.F.Rebel, M.Marais, J.B.Barierre, G.P.Telemann. Τα όργανα εποχής, οι Λουδοβίκος 14ος & 15ος και οι αυλές τους, οι κοινωνικές συγκυρίες και τα θεάματα της εποχής ζωντανεύουν μέσα από την ιστορική ερμηνεία και από τις αφηγήσεις των μουσικών.

Οι Diverse & Bizarre είναι ένα μουσικό σύνολο που ερμηνεύει μπαρόκ και κλασική μουσική με αυθεντικά όργανα, δίνοντας ζωή στα έργα της εποχής μέσω της ιστορικής ερμηνείας, αλλά και του διαλόγου με άλλα είδη τέχνης. Ο πυρήνας του συνόλου αποτελείται από τέσσερις νέους καταρτισμένους μουσικούς, με πολύπλευρη δραστηριότητα: Αναστασία Μηλιώρη (μπαρόκ βιολί), Κίρα Σαπλαχίδου (φλάουτο τραβέρσο), Fabiola Ojeda (μπαρόκ τσέλο), Σεβαστιανός Μοτορίνος (τσέμπαλο).


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΠΡΩΙΝΑ
Τα κυριακάτικα πρωινά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι μια εβδομαδιαία συνάντηση των "φυλών" της Αθήνας. Τα "Κυριακάτικα πρωινά" της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ απευθύνονται στο ετερόκλητο και πολύχρωμο κοινό που κατακλύζει το Πάρκο και τους χώρους του ΚΠΙΣΝ και, κυρίως, στις οικογένειες που αναζητούν εναλλακτικές προτάσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Κύριος στόχος του κύκλου αυτού εκδηλώσεων είναι να φέρει σε επαφή το κοινό αυτό με τις τέχνες που υπηρετεί η Εθνική Λυρική Σκηνή: την όπερα, την κλασική μουσική και το χορό, μέσα από μια σειρά πρωτότυπων συναυλιών, εργαστηρίων και δρώμενων.

Ιδρυτικός δωρητής Εναλλακτικής Σκηνής:
Stavros Niarchos Foundation


https://www.facebook.com/events/449205508815428/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου