Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Εργαστήρι Αρχαίας Μουσικής με τον Πέτρο Ταμπούρη

Εργαστήρι Αρχαίας Μουσικής για τα παιδιά της Ελληνικής Αγωγής ή τα παιδιά των μαθητών ή των φίλων τους την Κυριακή 18/3 στις 11:00. 
Ελληνική Αγωγή - Μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών
Λεωφόρος Κηφισίας 125, Athens, Greece
Μη χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το Εργαστήρι Αρχαίας Μουσικής με έναν από τους πιο καταξιωμένους, στο είδος αυτό, μουσικούς, τον Πέτρο Ταμπούρη. 

Ο Πέτρος Ταμπούρης γεννήθηκε στην Αθήνα. Στις σπουδές του συμπεριλαμβάνεται εκτός από τις καθαρά μουσικές και η πληροφορική στο Ε.Μ.Π. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τα λαϊκά όργανα και την ελληνική μουσική. Είναι δεξιοτέχνης στο κανονάκι αλλά και σε άλλα λαϊκά όργανα.
Ανακαλύπτοντας την βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική και τη θεωρία της, την ελληνική λαϊκή μουσική και γνωρίζοντας πολλούς λαϊκούς οργανοπαίχτες γρήγορα άρχισε να δραστηριοποιείται και σαν συνθέτης και σαν ερευνητής.
Έχει μια ισχυρή παρουσία τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και την Ευρώπη με δισκογραφικές εκδόσεις και έρευνα πάνω στην αρχαία και την μεσαιωνική - μεταβυζαντινή κοσμική μουσική και τα ελληνικά λαϊκά όργανα.
Πειραματίστηκε στην ανακατασκευή αλλά και τις τεχνικές παιξίματος αρχαίων ελληνικών οργάνων.
Επίσης έχει επιμεληθεί δισκογραφικές σειρές με ανατυπώσεις ηχογραφήσεων από δίσκους 78 στροφών του ελαφρού, ρεμπέτικου, σμυρναίικου και δημοτικού ελληνικού τραγουδιού.
Στις εργασίες του ανήκουν δισκογραφικές εκδόσεις σχετικές με την παραδοσιακή μουσική των βαλκανικών λαών και το ελληνικό δημοτικό τραγούδι.
Παράλληλα παρουσίασε τραγούδια του σε στίχους του Θοδωρή Γκόνη σε δύο κύκλους τραγουδιών και μελοποίησε το ποίημα "Δωδεκάλογος του Γύφτου" του Κωστή Παλαμά. Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει οι : Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Αναστασία Μουτσάτσου, Αλέξανδρος Χατζής, Κώστας Παυλίδης, Χριστιάνα, κ.ά.
Έχει συμμετάσχει ως μουσικός σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό συνεργαζόμενος με τους γνωστότερους Έλληνες συνθέτες όπως, τον Γ. Μαρκόπουλο, τον Μ. Χατζιδάκη, τον Ν. Ξυδάκη και άλλους.
Συνέθεσε μουσική για τον εορτασμό το 1996 των 100 χρόνων των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων που παρουσιάστηκε στο Παναθηναϊκό στάδιο και στην Ατλάντα και παρουσιάζει μουσική του σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει γράψει μουσική για το θέατρο στην Ελλάδα, συνεργαζόμενος με κρατικά κυρίως θέατρα για παραστάσεις αρχαίου ελληνικού δράματος.
Από το 2000 και μετά άρχισε να γράφει μουσική για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση στο εξωτερικό. (Βραζιλία, Καναδάς, ΗΠΑ).
Δημιούργησε και διευθύνει τη μουσική ομάδα "Μέλος αρχαίον" η οποία από το 1996, στα πλαίσια προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Αγγλία, Πολωνία σε διάφορες εκδηλώσεις.

Πρόκειται για μία μοναδική προσωπικότητα στο χώρο της μουσικής, εμφανίζεται σπανιότατα στην Ελλάδα και θα είναι μεγάλη ευκαιρία για τα παιδιά σας να τον παρακολουθήσουν.

Πληροφορίες, κρατήσεις στο 210.5221314 ή στο info@ellinikiagogi.gr

Η είσοδος είναι ελεύθερη μόνο για τους μαθητές ή τα παιδιά των μαθητών της Ελληνικής Αγωγής. 
Συμμετοχή παιδιών εκτός Σχολής: 10€.

https://www.facebook.com/events/264641610739220/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου