Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Οι έμποροι των εθνών, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο φεστιβάλ Μέρες Θεάτρου

Οι έμποροι των εθνών, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο φεστιβάλ Μέρες Θεάτρου
Την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Μαΐου 2015 στις 9 το βράδυ, θα παρουσιαστεί στην «Αίθουσα Τέχνης» Κοζάνης, η παράσταση «Οι έμποροι των εθνών» τουΑλέξανδρου Παπαδιαμάντη, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Μέρες Θεάτρου» που διοργανώνει τοΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης. Η παράσταση είναι Συμπαραγωγή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, της Ομάδας Θεάτρου ΟΠΕRA και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας.

Υπόθεση του έργου

Με πλαίσιο την εποχή της βενετικής κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου και την ευρύτερη πολιτική διάσταση που αναδύεται από αυτήν στον άξονα της συγκρουσιακής σχέσης Ανατολής και Δύσης, το έργο διαπραγματεύεται την υπέρβαση των ορίων της ανθρώπινης φύσης που καταπονείται στη δίνη μιας ερωτικής παρόρμησης.

Η παράσταση συνδυάζει τη σκηνική αφήγηση με τη μουσικότητα. Στόχος της είναι να αναδείξει με σύγχρονη θεατρική ματιά ένα κείμενο του 19ου αι., πολυσήμαντο, πολυκύμαντο και διαχρονικό, με το χαρακτηριστικό γλωσσικό ιδίωμα του Παπαδιαμάντη. Οι ηθοποιοί και οι μουσικοί, με εργαλεία τους το λόγο και τη μουσική , αλλά και μέσω της σκηνικής σύνθεσης, όπου λόγος, μουσική και κίνηση δημιουργούν πλούσιες εκφραστικές «χειρονομίες», υπηρετούν την αφήγηση της ιστορίας και την φωτίζουν, δίνοντας συμβολική υπόσταση. στα γεγονότα.

Συντελεστές:

Συμπαραγωγή: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Ομάδα Θεάτρου ΟΠΕRA, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 

Δραματουργική επεξεργασία: Έλσα Ανδριανού
Σκηνοθεσία – Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής
Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Βίντεο: Στάθης Αθανασίου
Χορογραφία: Ζωή Χατζηαντωνίου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Νεφέλη Μαϊστράλη
B' Βοηθός σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Κώστας Καλλιβρετάκης, Νέστορας Κοψιδάς, Μαρία Παρασύρη, Δανάη Σαριδάκη

Και οι μουσικοί: Ιάκωβος Παυλόπουλος, Σοφία Ευκλείδου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου