Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Η Ελληνική όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» στον Δημοτικό Κινηματογράφο Καλλιθέας «ΚΑΛΥΨΩ»

Ο Δήμος Καλλιθέας υπό την Αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος παρουσιάζει Ελληνική όπερα στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΚΑΛΥΨΩ»
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ
Χερετισμός: Δημήτριος Κάρναβος, Δήμαρχος Καλλιθέας

Παρουσίαση: Νίνα Διακοβασίλη, πρόεδρος  του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος


Με μεγάλη χαρά παρουσιάζουμε την λυρική τραγωδία «Προμηθέας Δεσμώτης» στον Δημοτικό Κινηματογράφο Καλλιθέας «ΚΑΛΥΨΩ».
Το έργο είναι βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης» σε μετάφραση Γρυπάρη, και θα παρουσιαστεί με κοστούμια και σκηνοθεσία στην θεατρική του μορφή με πρωταγωνιστές της Λυρικής Σκηνής.
Το είδος της όπερας έχει παγκόσμια απήχηση και προβολή και είναι είδος διδακτικό, πνευματικής ανάτασης και ψυχικής προόδου.

                         ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΙΟΥ 8Μ.Μ. 2015
Καλυψώ (Δημοτικός Κιν/φος) Γρηγ. Λαμπράκη & Καλυψούς

Λυρική Τραγωδία «Προμηθέας Δεσμώτης» του Παναγιώτη Καρούσου

Ελεύθερη είσοδος

Συμμετέχουν: Προμηθέας: Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος
Ιώ/Αθηνά: Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο - Ωκεανός/Ερμής: Αναστάσιος Στέλλας, τενόρος  Ωκεανίδα/Θεά Ήρα: Μαρία Λυμπεράκου, σοπράνο – Βία: Βάγια Κωφού, μεσόφωνος  Βικτωρία Κιαζίμη, πιάνο – Ράνια Ζέττα, βιόλα.
Σκηνοθετική επιμέλεια: Βασίλης Ασημακόπουλος.
 Ιστορικό του έργου Προμηθεύς: Ο Προμηθέας πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά και παιζόταν κατά διαστήματα στα Γαλλικά μέχρι το 2000.
Το 2008 ανέβηκε στην Νέα Υόρκη υπό την διεύθυνση του μαέστρου Grant Gilman και στην Ουάσινγκτον. Στην Ελλάδα ο Προμηθέας ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο του Χολαργού, Κορινθίων, Χαλκίδας, Σαλαμίνας, στο Δημοτικό θέατρο Καλλιθέας, Αργοστολίου, στην αίθουσα συναυλιών Παρνασσός, στην Παλαιά Βουλή, στο Θέατρο Βεάκειο, στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων, στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, στην Αρχαία Αγορά, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Με την αιγίδα της UNESCO παρουσιάστηκε το Μάρτιο του 2014 στην Νέα Υόρκη στο Queens Auditorium και στον ΟΗΕ εκπροσωπώντας την Ελλάδα στα Ηνωμένα Έθνη. Υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ελευθέριου Καλκάνη παρουσιάστηκε στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ και στην Αίθουσα «Παρνασσός». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου