Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

2015 Theological Academy Graduation 650 συνδαιτυμόνες στην τελετή αποφοίτησης της Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο

 Ο Γεν. Πρόξενος της Κύπρου στο Τορόντο κ. Κ. Χριστοφίδης, επιδίδει το πτυχίο στον Συμεών Παρδάλη, παρουσία του Αρχιμ. π. Ιγν. Δελή, Διευθυντή της Θεολογικής Ακαδημίας και του Μητροπολίτη Σωτηρίου.
Εξακόσια πενήντα (650) άτομα συμμετείχαν εφέτος στην 15η τελετή αποφοίτησης της Θεολογικής μας Ακαδημίας, την Κυριακή 26 Αριλίου 2015, στο Μητροπολιτικό Κέντρο.
Αριστεύσας εφέτος ήταν ο κ. Συμεών Παρδάλης, νέος με χριστιανικές αρχές και ήθος! Θερμά τον συγχαίρουμε και του ευχόμαστε ο Θεός να κατευθύνει τα βήματά του.
Το πρόγραμμα άρχισε με το Χριστός Ανέστη και τους εθνικούς ύμνους Ελλάδας και Καναδά που διηύθυνε ο Μητροπολίτης Σωτήριος και έψαλαν όλοι οι συνδαιτυμόνες.
Την προσευχή ανέπεμψε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος κ. Andriy της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Καναδά, βοηθούμενος από τον π. Τριαντάφυλλο Πορφύρη.
Το δείπνο που παρετέθηκε, επιμελήθηκε με περισσή φροντίδα ο π. Φανούριος Πάππας και η κα Αναστασία Σωτηροπούλου, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αγ. Νικολάου, Scarborough, και οι δύο υπεύθυνοι του Μητροπολιτικού Κέντρου της Ιεράς μας Μητρόπολης. Στη συνέχεια κλήρος και λαός έψαλαν ύμνους και τραγούδησαν δημοτικά και εθνικά τραγούδια υπό την διεύθυνση του Μητροπολίτη Σωτηρίου, σε μία ζεστή και οικογενειακή ατμόσφαιρα.
Ο αριστεύσας της χρονιάς Συμεών Παρδάλης, με την οικογένειά του και τον Μητροπολίτη Σωτήριο.
Κύριος ομιλητής της βραδιάς ήταν Εντιμότατος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Αλέξανδρος Ιωαννίδης, με θέμα «Η οικονομική κρίση η οποία είναι αποτέλεσμα της ηθικής κρίσης και η συμβολή της Εκκλησίας και της Θεολογικής Ακαδημίας για τη λύση τους».
Με το μεστό και πατρικό του λόγο μίλησε ο Μητροπολίτης Σωτήριος στους αποφοίτους και παρόντες φοιτητές με θέμα «Το ναι των αποφοίτων της Ακαδημίας μας τι σημαίνει» και τόνισε τη σπουδαιότητα της υπόσχεσης και του λόγου τους που δίνουν στο Θεό και στην τήρηση της απόφασης αυτής.
Οι 650 συνδαιτυμόνες στην τελετή απονομής πτυχίων των αποφοίτων της Θεολογικής μας Ακαδημίας
που έγινε στις 24/4/15 στο πανέμορφο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο (Καναδά).
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν: Ο Αρχιμ. π. Ιγν. Δελής, Διευθυντής της Θεολογικής Ακαδημίας, ο κ. Δ. Καρύγιαννης, Δημοτικός Σύμβουλος και ο κ. Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στο Τορόντο.
Μεταξύ των επισήμων προσκεκλημένων ήταν και ο π. Yvan Mathieu, Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου St. Paul στην Ottawa, με το οποίο, όπως είναι γνωστό, είναι συμβεβλημένη η Θεολογική μας Ακαδημία.
Η τελετή αποφοίτησης για το 2015 ήταν άλλη μια μεγάλη επιτυχία. Ευχαριστούμε τον Αναστημένο Χριστό για την ευλογία Του αυτή, αλλά και για την πρόοδο που επιτελείται στην Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία Τορόντο. Ως γνωστό, μέχρι στιγμής απεφοίτησαν 44 και ήδη 26 χειροτονήθηκαν ιερείς και υπηρετούν τις Κοινότητες μας ανά τον Καναδά.
Εκ του Γραφείου της Ιεράς Μητρόπολης
28 Απριλίου 2015
650 Participants at the Graduation Ceremony of the Toronto Orthodox Theological Academy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου