Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Τα μουσεία γιορτάζουν!

Τα μουσεία γιορτάζουν!
Αν και η Διεθνής Ημέρα Μουσείων είναι στις 18 του Μάη, οι εορτασμοί αρχίζουν λίγες ημέρες νωρίτερα κι εμείς δε θα μπορούσαμε παρά να σας πληροφορήσουμε για αυτές.
Το πλήρες πρόγραμμα θα το βρείτε αναρτημένο εδώ, παρόλα αυτά, ξεχωρίσαμε κάποιες από τις «εκδηλώσεις-αστεράκια», τις οποίες και σας καταθέτουμε παρακάτω.
Τιμώμενο μουσείο φέτος είναι το Μουσείο Φωταερίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, όπου και για μία ολόκληρη εβδομάδα, μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να χαρούν την τέχνη μέσα από πάμπολλες διαδραστικές εκδηλώσεις. Δείτε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του Μουσείου του Φωταερίου εδώ.
Σάββατο 16 του μήνα γιορτάστε τη Νύχτα των Μουσείων, είτε στο Βυζαντινό, όπου το συγκρότημα Sam Roma αναλαμβάνει να μας ταξιδέψει με τσιγγάνικες μελωδίες (20:00) είτε στοΜουσείο της Ακρόπολης όπου το κουιντέτο του Δημήτρη Βασιλάκη θα ερμηνεύσει ευρωπαϊκά τραγούδια σε ρυθμούς jazz, swing, latin, blues, fado, r n’ b &cool, είτε στη γκαλερί Atopos, όπου με αφορμή την έκθεση -αυστηρά διά ενηλίκους- της #RenHang θα διεξαχθεί πάρτι, είτε στο Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής με τη μουσική παράσταση των Canto Libre.
Κυριακή 17 του μήνα οι μικροί φίλοι των μουσείων, έχουν την τιμητική τους με αφηγήσεις λαϊκών παραμυθιών από τον Δ.Προύσαλη στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, αλλά και άλλα γεμάτα ξόρκια και μαγικά με αφορμή την έκθεση Ίασις στοΜουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Ακόμη στο Μουσείο Γουλανδρή-Φυσικής Ιστορίας πραγματοποιούνται διάφορα εργαστήρια, σε ένα εκ των οποίων αποκαλύπτονται μικρο-πλαστικά εκεί που δεν το περιμένουμε και σε ένα ακόμη όπου τα παιδιά μαθαίνουν να καταγράφουν τα θαλάσσια απορρίμματα στις ακτές. Τέλος, ένα πολύ ενδιαφέρον Παιχνίδι Θησαυρού, διοργανωμένο από την εταιρία Big Olive, μπλέκει το κοινό σε «καλλιτεχνικές» περιπέτειες στο Atelier του Σπύρου Βασιλείου.
Την ίδια ημέρα, το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου», μας καλωσορίζει σε μία ημερίδα αφιερωμένη στους πολιτιστικούς συλλόγους της παραδοσιακά προσφυγικής περιοχής της Νέας Φιλαδέλφειας, με πολιτιστικά και χορευτικά δρώμενα, χορούς, εδέσματα και πολλά ακόμη.
Από εκεί και πέρα, ανοίγει μία εβδομάδα ξεναγήσεων σε Μουσεία, εκθέσεις και αρχαιολογικούς χώρους με είσοδο ελεύθερη, όπου καλό θα ήταν να κρατήσετε θέσεις μια και η προσέλευση αναμένεται μεγάλη. Μάθετέ τα όλα αναλυτικά εδώκαι μην χάσετε την ευκαιρία να γιορτάσετε μαζί με όλους αυτούς τους χώρους ιστορίας, παράδοσης και τέχνης της πόλης μας!
Πολλαπλοί χώροι διεξαγωγής - Δείτε στο κείμενο
16.05.2015 - 24.05.2015
Πολλαπλά ωράρια
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου