Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Συμμετοχή Χορευτικού Συγκροτήματος Κ.Ε.Π. σε φεστιβάλ στο Ουλιάνοβσκ/- Выставка «Севастополь-город русской славы» /Έκθεση «Σεβαστούπολη - πόλη της ρωσικής δόξας»‏




http://www.hecucenter.ru/up/IMG_9817.jpgΜόσχα, 21 Μαΐου 2015                                                                                                                                                                                                                    
    Κατόπιν πρόσκλησης της Διοίησης της Περιφέρειας Ουλιάνοβσκ, το Χορευτικό Συγκρότημα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) με επικεφαλής την Τατιάνα Τσόρναγια (μέλος της Διενους ΄.Ενωσης Χορού της ΟΥΝΕΣΚΟ) συμμετεχε σε εορτασμούς των 70 χρόνων της Ημέρας της Νίκης στα πλαίσια σειράς εκδηλώσεων στην πόλη του Ουλιάνοβσκ. Το Χορευτικό μας Συγκρότημα παρουσίασε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια από την εποχή της Αντίστασης, καθώς και παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχής της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Ελλάδας.  
   Το Κέντρο Ελληνικού Ποιτισμού τον τελευταίο χρόνο έχει αναπτύξει ιδιαίτερη συνεργασία με την Περιφέρεια του Ουλιάνοβσκ. Τον Απρίλιο του 2014, στα πλαίσια Φεστιβάλ «2014 – Έτος Πολιτισμού» στη Σκηνή του Ακαδημαϊκού Δραματικού θεάτρου της πόλης παρουσιάστηκε η παράστασή μας «ΑΝΤΙΓΟΝΗ», ενώ παράλληλα από την Υπουργό Πολιτισμού της ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑς Ουλιάνοβσκ Τατιάνα Ίβσινα και τη δ/ντρια του Κ.Ε.Π. Δώρα Γιαννίτση υπεγράφη Συμφωνία Συνεργασίας. Ταυτόχρονα η διευθύντρια του Κ.Ε.Π. Δώρα Γιαννίτση συμμετείχε στο Διεθνές Γλωσσολογικό Φεστιβάλ στο Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο του Ουλιάνοφσκ και προέβη σε παρουσίαση της ιστορίας της ελληνικής γλώσσας. Αργότερα, το Σεπτέμβριο του 2014 η Θεοδώρα Γιαννίτση, κατόπιν πρόσκλησης της Διοίκησης της εν λόγω Περιφέρειας, συμμετείχε στο Διεθνές Φόρουμ «Πολιτισμός και Επενδύσεις-Περιφερειακή Διάσταση» με διάλεξη για τις  μακραίωνες ελληνορωσικές πολιτισμικές σχέσεις.
   Δια του παρόντος δραττόμεθα της ευκαιρίας για να εκφράσουμε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας στη Διοίκηση της Περιφέρειας του Ουλιάνοβσκ για την εξαιρετικά θερμή φιλοξενία και για τη σταθερή εποικοδομητική συνεργασία που αναπτύσσουμε. Το Χορευτικό μας Συγκρότημα εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του στο στέλεχος της Διοίκησης της εν λόγω Περιφέρειας Άννα Ματβέεβα για το ζήλο, τον επαγγελματισμό και την καλή της διάθεση.
 http://www.hecucenter.ru/up/IMG_9953.jpg
  Την περίοδο από 3 έως 10 Μαϊου 2015 στον Οίκο Αξιωματικών Ναυτικού της Σεβαστούπολης (Κριμαία) πραγματοποιήθηκε, με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Συμφερουπόλεως και Κριμαίας Λαζάρου,  η φιλανθρωπική έκθεση «Σεβαστούπολη -  πόλη της ρωσικής δόξας». Η Έκθεση διοργανώθηκε από τον Κοινωνικό Οργανισμό «Art Laboratoria», που αποτελείται από καλλιτέχνες και ιστορικούς της τέχνης, έχαιρε της στήριξης της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Μόσχας και τη στήριξη ενημέρωσης εκ μέρους του Λέντρου Ελληνικού Πολιτισμου (Κ.Ε.Π.).
   Η εν λόγω εκθεσιακή εκδήλωση εντάχθηκε σε πλαίσιο εκδηλώσεων, αφιερωμένων στα 70 χρόνια της Μεγάλης Νίκης κατά του φασισμού και στην πρώτη επέτειο της επανένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία. Με τη λήξη της έκθεσης, τα έργα δωρήθησαν σε σειρά εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Σεβαστούπολης.
   Στην έκθεση εξέθεσαν έργα τους φοιτητές της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Μόσχας «Στρόγανοβ», καθώς και φοιτητές παραρτημάτων της εν λόγω Ακαδημίας, καθηγητές της Ακαδημίας Καλών Τεχνών «Σούρικοβ», φοιτητές του Διεθνούς Ινστιτούτου Σλαυικών Σπουδών, διάφοροι καλλιτέχνες, καθώς και οι Έλληνες και Φιλέλληνες ζωγράφοι, έργα των οποίων το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού έχει εκθέσει στο παρελθόν, και οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας; πρόκειται για τους Γιούλια (Ιουλία) Ρέζνικ, Ιρίνα Κουλικόβα, Μιχάλη Μπαγλαρίδη.
   Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού συγχαίρει τους δοργανωτές για την εξαιρετική πρωτοβουλία, όλους το φορείς και καλλιτέχνες που συμμετείχαν με έργα τους, ιδιαίτερα δε τους φίλους μας Έλληνες και Φιλέλληνες για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας.
Επισυνάπτεται υλικό από την έκθεση «Σεβαστούπολη -  πόλη της ρωσικής δόξας».

http://www.hecucenter.ru/up/IMG_9935.jpg 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου