Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΪΟΥ 2015: ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ HELLENIC MUSICA VIVA ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΟΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο Όμιλος για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων, ο Πρόεδρος του και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων και Κέντρων UNESCO για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά και με αφορμή τις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας, παρουσιάζουν στην πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά το μουσικό σύνολο Hellenic Musica Viva, την Κυριακή 31 Μαΐου στις 19:30.
Το μουσικό σύνολο Hellenic Musica Viva από την ίδρυση του είναι συνεργαζόμενο με τον Όμιλο για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και έχουν εκτεταμένη συνεργασία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικά κομμάτια της μπαρόκ εποχής (Bach, Vivaldi), της κλασικής εποχής (Mozart,Haydn, Beethoven), της ρομαντικής εποχής αλλά και από τον 20ο αιώνα, τη σύγχρονη ρωσική και ελληνική μουσική (Θεοδωράκης, Χατζηδάκης) και τζαζ.
H Hellenic Musica Viva δημιουργήθηκε το 1998 με πρωτοβουλία της σολίστ βιολιού και καθηγήτριας του Εθνικού Ωδείου Λουντμίλα Λιμόροβα, η οποία το διευθύνει. Στο μουσικό αυτό σχήμα συμμετέχουν ο κλαρινετίστας Ηλίας Δεμιρτζόγλου, καθώς και μερικοί από τους πιο ταλαντούχους και βραβευμένους μαθητές και αποφοίτους του Εθνικού Ωδείου και του Ωδείου Αναγέννηση της τάξης της Λ.Λιμόροβα στο βιολί και στη μουσική δωματίου. Το πρόγραμμα του συγκροτήματος, πλούσιο σε μουσικές επιλογές, κινείται άνετα από την κλασσική μουσική ως τη σύγχρονη και από τις γνωστές μελωδίες της τζαζ μέχρι τη μουσική Ελλήνων συνθετών. Το μουσικό αυτό σύνολο απαρτίζεται από 14 μέλη και στο διάστημα των δέκα ετών παρουσίας του έχει δώσει πολλές συναυλίες στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στο Παράρτημα Ν.Ηρακλείου, στο Αθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο, στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γιάννης Ρίτσος του Δήμου Αιγάλεω, στο Πολιτιστικό Κέντρο Λυκόβρυσης, στην Αίθουσα Φίλων του Λαού, στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αθηναϊς, στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Πλανητάριο), στο Νέο Μουσείο Μπενάκη, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κ.α. Επίσης, σε ένδειξη τιμής, η ορχήστρα άνοιξε το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Μεθάνων.
 Image result for UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου