Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Η Συγκίνηση στο Θέατρο Σεμινάριο Yποκριτικής


Ανοιχτή πρόσκληση από τo Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών
Σεμινάριο Υποκριτικής 
Σίσσυ Δουτσίου: Η Συγκίνηση στο Θέατρο
Τι είναι η ενσάρκωση του ρόλου;

Η ηθοποιός Σίσσυ Δουτσίου και το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών σε συνεργασία με το Δέντρο Gallery και το Λουκούμι Lab απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όσους επιθυμούν να εξασκήσουν και να καλλιεργήσουν τα εκφραστικά τους μέσα, άτομα που θέλουν να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου και την λειτουργία του ηθοποιού, σε απόφοιτους δραματικών σχολών και σε νέους καλλιτέχνες, χορευτές, μουσικούς, ηθοποιούς,

Η Συγκίνηση στο Θέατρο είναι μια συνάντηση για να εξερευνηθεί η ικανότητα του ηθοποιού, του ατόμου που υποδύεται κάποιο ρόλο να έρχεται σε επαφή με την ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα και να συγκινείται μέσα του με σκοπό να μεταφέρει την ιδέα του έργου, το κείμενο στο κοινό. Η συγκίνηση δεν είναι δράμα ή μελόδραμα είναι ακριβώς εκείνο το σημείο συνάντησης του ηθοποιού με τον ρόλο σε οποιοδήποτε είδος θεάτρου (τραγωδία, κωμωδία, δράμα, χοροθέατρο).

Πώς λειτουργεί η οδηγία ενός σκηνοθέτη που έχει να κάνει με τον χαρακτήρα που ενσαρκώνει ο ηθοποιός; Πως μπορεί να μας αγγίξει μια συνθήκη βαθιά μέσα μας; Πώς επιτρέπουμε στη ψυχοσύνθεση του χαρακτήρα να μας καταλήψει κατά τη διάρκεια πρόβας και παράστασης; Πώς είναι αυτή η στιγμή που καταλαβαίνεις πλήρως αληθινά τον ρόλο σου;

Yπάρχει μια συγκίνηση που καταβάλλει τους ηθοποιούς και γενικότερα τους performer που εκεί βρίσκεται η ιστορία του ρόλου, της κατάστασης. Κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του μια βαθιά θλίψη, μια συγκίνηση, την προσωπική του τραγωδία, τη δική του χαρμολύπη, τη δική του ευτυχία, το δικό του γέλιο. Σε αυτό το εργαστήριο υποκριτικής οι συμμετέχοντες θα βρούνε τι είναι αυτό που τους συγκινεί με τη ζωή, τις σχέσεις του κάθε χαρακτήρα που ενσαρκώνουν.

Μετά το τέλος του Σεμινάριου θα ολοκληρωθεί μια παράσταση που θα ανέβει μόνο για μια φορά.

Το Σεμιανάριο περιλαμβάνει:
1) Σωματικές και φωνητικές ασκήσεις
2) Έρευνα δράσεων εντός και εκτός της αίθουσας του Εργαστηρίου
3) Διάβασμα κειμένων, κριτική και δράσεις με σκοπό να καλλιεργηθεί η περιέργεια, η φαντασία και η συλλογική ανταπόκριση των συμμετεχόντων.

Ioύνιος 2017 | 3 Σαββατοκύριακα
3-4 Ιουνίου / 10-11 ιουνίου / 17-18 ιουνίου
Ώρες 17:00 - 22:00
Τόπος: Δέντρο Gallery, Πλατεία Αβησσυνίας 10 , Μοναστηράκι
Kόστος 80 euro (και τα 3ΣΚ)

Η διάρκεια του Εργαστηρίου είναι πέντε ώρες κάθε μέρα (συμπεριλαμβάνονται 30΄διάλειμμα).

Δηλώσεις συμμετοχής έως 3 Ιουνίου
στα τηλέφωνα:
21064659693 / 6951407792
στο email:
theinstitutecontact@gmail.com


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
http://theinstitute.info/?p=1795


https://www.facebook.com/events/158225421360625

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου