Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Ανοιξιάτικες μουσικές συναντήσεις - ΜΒΙ Women' s Chamber Choir

Η 20μελής γυναικεία χορωδία του πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α. για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Η συναυλία στη Θεσσαλονίκη γίνεται στο πλαίσιο των Ανοιξιάτικων Μουσικών Συναντήσεων στην Ευαγγελική Εκκλησία της οδού Ποσειδώνος στον Φοίνικα, το Σάββατο 20 Μαΐου, ώρα 20.00 με δωρεάν είσοδο.

Η χορωδία αποτελείται από φοιτήτριες του πανεπιστημίου και περιοδεύει κάθε χρόνο.
Πέρα από τις τακτικές περιοδείες εντός Η.Π.Α., η χορωδία έχει ταξιδέψει και σε πολλές ακόμα χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Μεταξύ άλλων σταθμών, έχουν δώσει παραστάσεις στην Αυστρία, στην Ουγγαρία, στην Πολωνία, στην Σλοβακία, στην Τσεχία, στην Ν. Κορέα, στην Ιαπωνία, στη Χαβάη και στην Ιταλία.

H Women’s Chamber Choir έχει ένα πλούσιο ρεπερτόριο καλύπτοντας όλα τα είδη χορωδιακής μουσικής, από παραδοσιακή Ευρωπαϊκή κλασσική και εκκλησιαστική μουσική, μέχρι gospel, spirituals και άλλα πιο σύγχρονα ακούσματα.
Διευθύνει η Dr. Betty-Ann Lynerd.

Η περιοδεία της χορωδίας στην Ελλάδα, έρχεται να ενισχύσει την καλή συνεργασία του Πανεπιστημίου Taylor με Ελληνικούς φορείς (Δήμους, Οργανισμούς, Πανεπιστήμια και Εκκλησίες), καθώς χορωδίες και ορχήστρες του πανεπιστημίου έχουν επισκεφτεί στο παρελθόν τη χώρα μας, άλλες τέσσερις φορές, με πιο πρόσφατη το 2015.
Η προγραμματισμένη περιοδεία στην Ελλάδα για το 2017 περιλαμβάνει συναυλίες σε Αθήνα, Βόλο, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Κέρκυρα, Πάτρα, Μαρκόπουλο και Λαύριο.
14 Συναυλίες σε 12 διαφορετικές πόλεις!!!

Στόχος της περιοδείας της χορωδίας του Πανεπιστημίου Moody, είναι η διαπολιτισμική ανταλλαγή, η παρουσίαση του χορωδιακού μουσικού πλούτου και η γνωριμία με τον ελληνικό πολιτισμό καθώς παράλληλα με τις συναυλίες τους, οι φοιτητές θα επισκεφτούν πολλά από τα κύρια ιστορικά μνημεία της πατρίδας μας.

Τη συναυλία στη Θεσσαλονίκη ανοίγει το σύνολο με καμπάνες Handbells choir Thessaloniki που ιδρύθηκε το 2016 και αποτελείται από νέους με διάθεση για ομαδική δουλειά με εβδομαδιαίες συναντήσεις στη Θεσσαλονίκη.

Παραγωγή LOGOS music
Δείτε τις υπόλοιπες συναυλίες εδώ:
https://www.facebook.com/events/1374232409289480/


https://www.facebook.com/events/279571902501935/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου