Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Τρίτο Πρόγραμμα: Νίκος Γκάτσος, 25 χρόνια απουσίας

Νίκος Γκάτσος, 25 χρόνια απουσίας, αφιέρωμα στο Τρίτο Πρόγραμμα με 4 εκπομπές.
Την Παρασκευή, 12 Μαΐου κλείνουν 25 χρόνια από το θάνατο του ποιητή (8 Δεκεμβρίου 1911 - 12 Μαΐου 1992).
Το Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 έχει προγραμματίσει εκπομπές αφιερωμένες στον Νίκο Γκάτσο την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, 12, 13 και 14 Μαΐου:
Στην εκπομπή "Στο τρίτο Πρόσωπο" που θα μεταδοθεί στις 5.00 το απόγευμα της Παρασκευής, ο Νίκος Γκάτσος είναι του Μάη το τρίτο Πρόσωπο . Θα ακουστεί το ποίημα του "Αμοργός" και απόσπασμα από το ανολοκλήρωτο ομώνυμο έργο 46 του Μάνου Χατζιδάκι, μια Καντάτα για γυναικεία φωνή, δυο ανδρικές, μικτή χορωδία και συμφωνική ορχήστρα (1970 - 1987) . Επιμέλεια - Παρουσίαση : Σιδερής Πρίντεζης - Νίκος Αϊβαλής.
Στις 6.00 το απόγευμα της Παρασκευής, η εκπομπή "Τα πι της αγάπης" που επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιώργος Ευσταθίου George Efstathiouκάνει αφιέρωμα στον Ν. Γκάτσο από το αρχείο της Ε.ΡΑ, με πληροφορίες, σχόλια και κριτικές από το περιοδικό Πρόσωπα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ (1999). Ακούγονται τραγούδια σε στίχους Γκάτσου και μουσική Μ. Χατζιδάκι από Αμοργό, Μυθολογία, Ματωμένος Γάμος, Τα παράλογα, Αθανασία, Λαϊκή Αγορά, Οι γειτονιές του φεγγαριού. Ερμηνεύουν Μαρία Φαραντούρη, Δώρα Δημοσθένους, Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Γιώργος Ρωμανός, Λάκης Παππάς, Βασίλης Λέκκας, Ηλίας Λιούγκος.
Το Σάββατο, 13 Μαΐου στις 7.30 το απόγευμα (α’ μέρος) και την Κυριακή, 14 Μαΐου στις 2.40 το μεσημέρι (β’ μέρος), στο πλαίσιο της εκπομπής «Για ένα διάστημα κοιμόμουν νωρίς» ο Θάνος Σταθόπουλος Thanos Stathopoulos (επιμέλεια –παρουσίαση) διαβάζει Ν. Γκάτσο και επιλέγει μελοποιήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου