Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Το Μέγαρο στην Έκθεση Βιβλίου

«Παρών» στη 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, η οποία θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – Helexpo από τις 11 έως τις 14 Μαΐου, θα είναι ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ), προσφέροντας την ευκαιρία στους επισκέπτες της να καταστούν συμμέτοχοι των κοινωνικών πρωτοβουλιών του.

Το νέο φωνητικό σύνολο που συγκρότησε πρόσφατα ο ΟΜΜΘ με τη συμμετοχή 20 παιδιών προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ, υπό την επωνυμία «Φωνές της Ελευθερίας», θα συμπράξει με τη Νεανική Χορωδία του Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου Θεσσαλονίκης, όπου έχει ενταχθεί και υπό την καθοδήγηση της οποίας λειτουργεί.

Οι δύο χορωδιακές ομάδες θα συμμετάσχουν στην επίσημη τελετή εγκαινίων της διοργάνωσης, η οποία θα γίνει την Πέμπτη 11 Μαΐου, στις 8 μ.μ.

Οι 40 νεαροί χορωδοί των δύο σχημάτων θα εμφανιστούν στην αίθουσα «Νότος», στο περίπτερο 13 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, υπό τη μουσική διεύθυνση της μαέστρου Μαρίας Μελιγκοπούλου. Στο πιάνο θα τους συνοδεύουν ο Νίκος Ζαφρανάς και η Ρένα Μαύρου.

Τα δύο σύνολα θα παρουσιάσουν σύγχρονα, παραδοσιακά και negro spirituals τραγούδια. Μεταξύ άλλων θα ερμηνεύσουν συνθέσεις από το ορατόριο για παιδιά «African Madonna», το οποίο περιλαμβάνει τραγούδια και ποιήματα σε στίχους των Φελίσιτι Λόρενς, Ουίλιαμ Μπλέικ και άλλων δημιουργών με αναφορές στην ελευθερία, τα δικαιώματα των παιδιών και την αλληλεπίδραση των πολιτισμών της Αφρικής και της Ευρώπης.

Η μουσική σύμπραξη φιλίας των δύο χορωδιών εναρμονίζεται με την ιδιαίτερη θεματική ενότητα της Διεθνούς Έκθεσης βιβλίου υπό τον τίτλο «Προσφυγικό ζήτημα: Μοιραζόμαστε βιβλία – Μοιραζόμαστε πατρίδες», η οποία περιλαμβάνει σειρά δράσεων, βιωματικών εργαστηρίων και παρουσιάσεων βιβλίων για μικρούς και μεγάλους.

Το φωνητικό σύνολο «Φωνές της Ελευθερίας» σχηματίστηκε σε συνεργασία με τις διοικητικές αρχές της Ανοικτής Δομής Προσωρινής Υποδοχής & Φιλοξενίας Διαβατών.
Η πρώτη δημόσια εμφάνισή του έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 9 Απριλίου κατά την καταληκτική συναυλία του 7ου Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών Freedom.

Στην εκδήλωση εκείνη οι ζεστές φωνές των παιδιών του πολέμου ενώθηκαν με αυτές άλλων 500 παιδιών και νέων από την Ελλάδα, αλλά και της διεθνούς φήμης σοπράνο Μπάρμπαρα Χέντρικς.


https://www.facebook.com/events/1931964503754741/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου