Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Ο Αχιλλέας Λιαρμακόπουλος των Canadian Brass - Workshop Χαλκίνων

Ο Αχιλλέας Λιαρμακόπουλος επιστρέφει στο Ωδείο του μετά από 15 χρόνια για να διδάξει σε ένα μοναδικό Workshop για χάλκινα πνευστά.

Πολυβραβευμένος σολίστ σε διεθνείς διαγωνισμούς, μόνιμο μέλος των θρυλικών Canadian Brass, αλλά και συνεργαζόμενος τρομπονίστας των διάσημων Pink Martini.
Ξεκίνησε μαθήματα στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και είχε την τύχη - όπως λέει ο ίδιος - να έχει έναν καταπληκτικό δάσκαλο και εξαιρετικό τρομπονίστα, τον Παναγιώτη Στέφο. Συνέχισε με τον Κώστα Αυγερινό - εξαιρετικό επίσης δάσκαλο - με τον οποίο πήρε και το δίπλωμά του, στα 17 του χρόνια από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας. 
Την ίδια χρονιά πήγε στην Αμερική και έχτισε μια απίστευτη καριέρα, μετά από ανώτατες σπουδές που ξεκίνησαν στο San Francisco Conservatory of Music, όπου είχε καθηγητή τον Mark Lawrence, πρώτο τρομπόνι τότε της Συμφωνικής Ορχήστρας του San Francisco, θρύλο του τρομπονιού. Αφού απέκτησε το Βachelor συνέχισε στο Curtis Institute of Music, στη Φιλαδέλφεια (Diploma) και μετά στο Yale, όπου (Master). Όλα αυτά με υποτροφίες από τις σχολές, αλλά και από το ΙΚΥ και το Ίδρυμα Ωνάση.
Το 2011 διαβάσαμε στις ειδήσεις της ιστοσελίδας του μεγαλύτερου συγκροτήματος χάλκινων πνευστών στον κόσμο, των Canadian Brass: Έλληνας Θεός αντικαθιστά έναν σούπερσταρ! Ο Έλληνας Θεός είναι ο 'δικός μας' Αχιλλέας Λιαρμακόπουλος, που αντικατέστησε τον σούπερσταρ Keith Dyrda στους Canadian Brass! Ο Chuck Daellenbach σημείωνε: 'Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα έχουμε κοντά μας τον Αχιλλέα. Είναι νέος, χαρισματικός και ένας από τους καλύτερους τρομπονίστες σήμερα. Μας αρέσει η παρουσία και η προσωπικότητά του και νομίζουμε όταν είναι ο ιδανικός για το συγκρότημά μας'.
Το πιο πρόσφατο προσωπικό CD του Αχιλλέα (2017) τιτλοφορείται "Etheral".


http://fnm.com.gr/sinenteykseis/achilles-liarmakopoulos-synenteuxi/

http://www.onassis.org/onassis-magazine/issue-69/Ahilleas-Liarmakopoylos

https://achillestrombone.com/


Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, ώρα 13:00 - 15:00

H παρακολούθηση είναι δωρεάν.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.: 210 3634000

Μπορείτε, εάν το επιθυμείτε, να δηλώσετε το ενδιφέρον σας στον παρακάτω σύνδεσμο (Aίτηση συμμετοχής):

http://www.nakas.edu.gr/default.aspx?id=161&nid=6374


https://www.facebook.com/events/1952174708348793/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου