Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Συναυλία Κ.Ο.Θ. στη Ροτόντα

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης επιστρέφει και φέτος στο επιβλητικό μνημείο της πόλης, για μία υπέροχη συναυλία που πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το αριστούργημα του Βιβάλντι ‘Οι Τέσσερις Εποχές’, καθώς και γνωστές άριες από όπερες του ‘Κόκκινου παπά’, όπως 'Agrippo', 'Orlando Furioso', 'L' Olimpiade' κ.α., τις οποίες θα ερμηνεύσει ο κόντρα τενόρος Νικόλας Σπανός, που διαπρέπει στο εξωτερικό.
Οι ‘Τέσσερις εποχές’ είναι τα τέσσερα πρώτα από μία σειρά δώδεκα κοντσέρτων που έγραψε ο Βιβάλντι για βιολί, ορχήστρα εγχόρδων και continuo (cembalo). Το κάθε κοντσέρτο εκφράζει και μία εποχή του χρόνου, ενώ υπάρχει και ένα σονέτο για το καθένα που ενέπνευσε τον Βιβάλντι για να γράψει τη μουσική τους. Τα σονέτα θα απαγγείλει η αγαπημένη ηθοποιός Κλειώ Δανάη Οθωναίου.
Το έργο δίνει την ευκαιρία στο βιολί να αναπτύξει όλη τη χαρακτηριστική για τη λαμπρότητά της τεχνική του κορυφαίου συνθέτη και αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα και αγαπημένα έργα όλων των εποχών. Σόλο βιολί ο εξάρχων βιολιστής της Κ.Ο.Θ. Σίμος Παπάνας.
Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017, ώρα 20:00
Ροτόντα
Διεύθυνση ορχήστρας/βιολί: Σίμος Παπάνας
Κόντρα τενόρος: Νικόλας Σπανός
Αφήγηση: Κλειώ Δανάη Οθωναίου
Πρόγραμμα:
Αντόνιο Βιβάλντι (1678-1741):
Άρια 'Sovvente il sole' από το έργο 'Andromeda Liberata', RV Anh.117
Οι τέσσερις εποχές: Άνοιξη (Allegro-Largo-Allegro)
Κοντσέρτο αρ.1 σε μι μείζονα, έργο 8, RV269
Άρια 'Se lento ancora il flumine' από το έργο 'Agrippo', RV Anh.137
Οι τέσσερις εποχές: Καλοκαίρι (Allegro non molto-Adagio-Presto)
Κοντσέρτο αρ.2 σε σολ ελάσσονα, έργο 8, RV315
Άρια 'Sol da te, mio dolce amore', από το έργο 'Orlando Furioso', RV 728
Άρια 'Mentre dormi, amor fomenti', από το έργο 'L' Olimpiade' RV 725
Οι τέσσερις εποχές: Φθινόπωρο (Allegro - Adagio molto- Allegro)
Κοντσέρτο αρ.3 σε φα μείζονα, έργο 8, RV293
Άρια 'Gelido in ogni vena', από το έργο 'Farnace' RV 711
Οι 4 εποχές: Χειμώνας (Allegro non troppo – Largo – Allegro)
Κοντσέρτο αρ.4 σε φα ελάσσονα, έργο 8, RV297
Άρια 'Sum in medio tempestatum' RV 632
Μετά τη σχετική απόφαση του ΚΑΣ, θα πραγματοποιηθεί μία συναυλία, με ελεύθερη είσοδο. Στο χώρο απαγορεύεται να βρίσκονται ταυτόχρονα περισσότεροι από 300 άνθρωποι. Οπότε εκτός από το καλλιτεχνικό και το διοικητικό προσωπικό της Κ.Ο.Θ. που είναι απαραίτητο για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, καθώς και το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων που βρίσκεται στο μνημείο, υπάρχουν προς διάθεση 230 θέσεις, οι οποίες θα διατεθούν ως εξής:
180 θέσεις θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας από το ταμείο της Κ.Ο.Θ., Λ. Νίκης 73, την Τρίτη 6 Ιουνίου, ώρα 9:00. Κάθε άτομο θα παίρνει μία θέση.
20 θέσεις θα δοθούν ύστερα από κλήρωση μεταξύ των συνδρομητών της Κ.Ο.Θ. (της φετινής καλλιτεχνικής περιόδου). Η κλήρωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 7 Ιουνίου, ώρα 9:00, στα γραφεία της Κ.Ο.Θ., Λ. Νίκης 73.
30 θέσεις για την εθιμοτυπία της Κ.Ο.Θ. (χορηγοί, συνεργάτες)
Ακούτε κάθε Τρίτη 18:00-18:30 την εκπομπή της Κ.Ο.Θ. στην Ελληνική Ραδιοφωνία’ με τον Θανάση Γωγάδη, από τον 9,58 fm και το Γ’ Πρόγραμμα
ΧΟΡΗΓΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ: Mediterranean Palace Hotel, Grand Hotel Palace
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, Γ’ Πρόγραμμα, 958 FM, 102 FM, TV100, FM100, Καθημερινή, Χρώμα 105.8 fm, Cityportal, Grekomania, 1000news.gr, gr4you.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου