Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Η στέψη της Ποππαίας / όπερα

Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς παρουσιάζει την όπερα
“Η ΣΤΕΨΗ ΤΗΣ ΠΟΠΠΑΙΑΣ” (L’incoronazione di Poppea) 
Όπερα του Κλαούντιο Μοντεβέρντι σε λιμπρέττο του Τζιοβάνι Φραντσέσκο Μουζενέλλο.
Μια πρωτοβουλία του Opera Studio Skull of Yorick Productions.

25 και 26 Μαϊου στο Αίθριο του Δημαρχείου Δήμου Κηφισιάς.
Ώρα έναρξης: 20:00.
Είσοδος δωρεάν. 

Σκηνοθεσία: Τζένη Δριβάλα.
Μουσική διεύθυνση: Φίλιππος Μοδινός.
Ορχηστρικό σύνολο Quadro Armonico (Βιολί Α: Γιάννης Γεωργιάδης, Βιολί Β: Νίκος Πυλαρινός, Βιόλα: Γιώργος Γαϊτάνος, Τσέλο: Κασσάνδρα Δημοπούλου/ έκτακτη συμμετοχή).
Σκηνικα/ Κοστούμια: Αριάδνη Παπαδάκη
Εκτέλεση σκηνικού: Γιάννης Παπαδάκης
Βοηθός σκηνοθέτη/ Κινησιολογία: Αθανάσιος Μαργούτας

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι σολίστ: Lisa Algozzini/ Βασίλης Ασημακόπουλος/ Snezhana Atanasova/ Irina Bedicova/ Αλέξανδρος Γάβαρης/ Milica Jovicic/ Laura Mamakos/ Venera Meleki/ Κλειώ Καψάλη/ Μαρία-Τερέζα Κιοσέογλου/ Ελένη Λεβέντη/ Ερωφίλη Παπαδόγια/ Carmina Sanchez/ Eric Schlossberg/ Patricia Von Andersen/ Αγάπη Χουζουράκη/ Δημήτρης Ψήτος.

Για να τιμήσει την επέτειο γέννησης του “πατέρα της όπερας” Κλαούντιο Μοντεβέρντι (450 χρόνια από τη γέννησή του) η ανεξάρτητη ομάδα παραγωγής όπερας Skull of Yorick Productions ανεβάζει την όπερα “Η στέψη της Ποππαίας”. Η ιστορία διαδραματίζεται στη Ρώμη γύρω στο 63 π.Χ. όταν ο Αυτοκράτορας της Ρώμης, Νέρονας, αποφασίζει να εξορίσει την γυναίκα του, Οκτάβια, για να παντρευτεί και να στέψει αυτοκράτειρα στη θέση της την Σαμπίνα Ποππαία, με την οποία διατηρούσε εξωσυζυγικό δεσμό. Η όπερα ανεβαίνει με την συμμετοχή νέων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο (Ελλάδα, Γερμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Ισπανία) στα πλαίσια του Στούντιο Όπερας που λειτουργεί από το 2013 με βάση τη Θεσσαλονίκη, όπου και θα ανέβει και τον Σεπτέμβριο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Όπερας 2017, στο Ωδείο της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς.


https://www.facebook.com/events/1441508775893073

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου