Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Κορεατική Πολιτιστική Εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη

Κορεατική Πολιτιστική Εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη
Παρασκευή 12 Μαΐου, αίθουσα Τζον Κασσαβέτης - είσοδος ελεύθερη

Με την προβολή μιας διασκεδαστικής περιπέτειας από την Κορέα συμμετέχει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην Κορεατική Πολιτιστική Εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, που διοργανώνει από τη Τετάρτη 10 έως την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας. 

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 12 Μαΐου στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης (Αποθήκη 1, Λιμάνι), θα προβληθεί η ταινία "The Thieves" του Τσόι Ντονγκ Χουν, με ελεύθερη είσοδο.

Τις εκδηλώσεις της Κορεατικής Πολιτιστικής Εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ της Δημοκρατίας της Κορέας και της Ελλάδας, υποστηρίζουν ο Πολιτισμός - Δήμος Θεσσαλονίκης και η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100 Thessaloniki.

Η ταινία
Είσοδος ελεύθερη – Εισιτήρια μηδενικής αξίας θα διατίθενται στα ταμεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την ημέρα της προβολής.

The Thieves
(Νότια Κορέα, 2012)
Σκηνοθεσία - σενάριο: Choi Dong Hoon / Τσόι Ντονγκ Χουν. Με τους: Yun-seok Kim, Jung-jae Lee, Hye-su Kim. Έγχρωμη, 135΄.

Ένας διαρρήκτης και η συμμορία του προσεγγίζονται από έναν παλιό συνεργό τους που τους προτείνει να κλέψουν ένα διαμάντι αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων από την ερωμένη ενός κινέζου κακοποιού.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=28qTsiPhYCI

*****

Το συνολικό πρόγραμμα της Κορεατικής Πολιτικής Εβδομάδας έχει ως εξής:

Τετάρτη 10 Μαΐου
12:00: Ομιλία του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας Ahn Young Jip με θέμα «Επισκόπηση των σχέσεων μεταξύ της Κορέας και Ελλάδας» (Αμφιθέατρο Κεντρικής Βιβλιοθήκης, ΑΠΘ).

Πέμπτη 11 Μαΐου
21:00 Κορεατική μουσικοχορευτική παράσταση «Στριφογυρνάω, Χοροπηδάω, Πετάω» από τις ομάδες Gwangdae και Jinjo (Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών). Είσοδος ελεύθερη (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, οι πόρτες ανοίγουν στις 20:15). Με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Κορέας.

Παρασκευή 12 Μαΐου
20:00 Προβολή της κωμικής περιπέτειας The Thieves του Choi Dong Hoon / Τσόι Ντονγκ Χουν (αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, Αποθήκη 1, Λιμάνι). Είσοδος ελεύθερη. Με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Κορέας και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Πέμπτη 11 έως Κυριακή 14 Μαΐου
Συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (HELEXPO, Περίπτερο 13, stand 76).


https://www.facebook.com/events/626542407541783/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου