Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Η Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών

Τη Μεγάλη Εβδομάδα διανύουν οι Καθολικοί πιστοί σε όλον τον κόσμο, για να τιμήσουν τις τελευταίες ημέρες του Ιησού Χριστού επάνω στη Γη. 
Η Μεγάλη Εβδομάδα για τους Καθολικούς, όπως και για την ορθόδοξη παράδοση, σηματοδοτείται από την Κυριακή των Βαΐων, που εορτάζεται η είσοδος του Ιησού στην Ιερουσαλήμ. 

O επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος πρωτοστατεί τις λειτουργίες του Θείου Πάθους. 

Στην επίσημη σελίδα του Βατικανού στο YouTube, έχουν αναρτηθεί videos που δείχνουν χιλιάδες πιστούς, κρατώντας ένα αναμμένο κερί, να προσκυνούν συγκινημένοι τον Σταυρό του Χριστού που έδωσε το Αίμα του για τη σωτηρία της ανθρωπότητας.

Η Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών σε όλο τον κόσμο

Σίδνεϊ: Ο ηθοποιός Brendan Paul κουβαλά τον σταυρό, κατά τη διάρκεια αναπαράστασης της σταυρικής πορείας του Κυρίου Ιησού Χριστού προς τον Γολγοθά.


Ένας Ινδονήσιος άνδρας, κουβάλα τον σταυρό ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής, σε έναν ορυζώνα, στο χωριό Grogol


Μαυροντυμένα αγόρια, κρατούν στα χέρια τον Επιτάφιο στην Κολομβία. Στο πλαίσιο της Παδικής Μεγάλης Εβδομάδας, τα μικρά παιδιά στην Κολομβία αναπαριστούν σκηνές από το Θείο Πάθος και την Ανάσταση του Ιησού. Την Κυριακή των Βαϊων, ένα μικρό παιδάκι ανέβηκε σε ένα γαϊδουράκι, αναπαριστώντας την είσοδο του Ιησού, στην Ιερουσαλήμ. 


Ο καθολικός κλήρος με αναμμένες λαμπάδες, στον Πανάγιο Τάφο, στην Ιερουσαλήμ. 




Την Μεγάλη Παρασκευή, έξι κάτοικοι στο χωριό San Pedro Cutud, στις Φιλιππίνες, σταυρώθηκαν αληθινά-αφού απολύμαναν τα χέρια και τα πόδια τους με οινόπνευμα σφυροκοπήθηκαν με αποστειρωμένα καρφιά -συνεχίζοντας ένα βάρβαρο έθιμο, που καταδικάζει η Καθολική εκκλησία. Παρά το μήνυμα της Καθολικής εκκλησίας, ότι τέτοιες βάρβαρες και φανατικές εκδηλώσεις της πίστης, ουσιαστικά απομακρύνει τους πιστούς από το μήνυμα της σαρακοστής, οι κάτοικοι διατηρούν το ακραίο έθιμο τους, προσελκύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες.


Στην Ισπανία, οι πιστοί περιβάλλουνν το άγαλμα της Παναγίας και του Αγίου Ιωάννη, συνοδεύοντας τον Επιτάφιο, την Μεγάλη Παρασκευή.


Ένας Ινδός φοράει το αγκάθινο στεφάνι στο κεφάλι του, αναπαριστώντας το Θείο Πάθος του Ιησού Χριστού, στο Mumbai.


Ινδοί κουβαλούν τον σταυρό τους, ανήμερα της Μεγάλης Πέμπτης.


Mαθητές αναπαριστούν σκηνές από το Θείο Πάθος, στην Παραγουάη.

Ο καρδινάλιος και αρχιεπίσκοπος των Καθολικών στο Παρίσι,  Andre Vingt-Trois, στέκεται μπροστά στον Σταυρό, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στον κήπο του Louise Michel Park στο Παρίσι.


Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου