Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Στο Φανάρι ο Τζιτζικώστας - Συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίο -Συζήτησαν την επίσκεψη του Πατριάρχη στις Σέρρες μετά το Πάσχα -Ενημέρωσε τον κ.κ. Βαρθολομαίο για την πορεία του ανασκαφικού έργου στην Αμφίπολη Σερρών


Συζήτησαν την επίσκεψη του Πατριάρχη στις Σέρρες μετά το Πάσχα

Συνάντηση στο Φανάρι με την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015.
Ο κ. Τζιτζικώστας συζήτησε με την Αυτού Θειοτάτη Παναγιώτητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο τις λεπτομέρειες της επίσκεψής του στις Σέρρες, στο διάστημα από 17 έως 21 Απριλίου 2015, με αφορμή την ιερά μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρα Νικήτα, μετά από πρόσκληση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας θα υποδεχτεί τον Παναγιότατο Πατριάρχη στο Διοικητήριο των Σερρών, που είναι και η έδρα της Αντιπεριφέρειας Σερρών, την Κυριακή 19 Απριλίου 2015, στις 19.00’.

Ο κ. Τζιτζικώστας επίσης ενημέρωσε την Αυτού Θειοτάτη Παναγιώτητα, Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, για τις προσπάθειες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, για την προστασία και ανάδειξη ενός σπουδαίου μνημειακού συνόλου, του χώρου των ιερών ναών Μεταμόρφωσης Σωτήρος και Αγίου Γεωργίου στο Χορτιάτη, τον οποίο επισκέφθηκε τον Οκτώβριο του 2013. Η προγραμματική σύμβαση για το έργο αστικής ανάπλασης του χώρου και τις μελέτες διάσωσης και αναστήλωσης του μνημειακού συνόλου υπογράφηκε προσφάτως.

 «Ενημέρωσα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για τις ενέργειες που κάνουμε Περιφέρεια και Δήμος σε αγαστή συνεργασία για την προστασία και ανάδειξη του βυζαντινού αυτού μνημείου. Ο Παναγιότατος έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διάσωση και αναστήλωση των ιερών ναών και κατόπιν δικής του προτροπής, όταν είχαμε επισκεφτεί μαζί τους ναούς, προχωρήσαμε γρήγορα και αποτελεσματικά, ώστε να τους προστατεύσουμε και να τους αναδείξουμε. Επίσης, ενημέρωσα την Αυτού Θειοτάτη Παναγιώτητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την έμπρακτη υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Αθωνική Πολιτεία, όπου μέσω του ΕΣΠΑ εκτελούνται μεγάλες παρεμβάσεις, ώστε να διασφαλίσουμε τη συνέχεια του μεγάλου και ιερού έργου που επιτελείται και να αναδείξουμε σε παγκόσμια κλίμακα τις θρησκευτικές, εθνικές, ιστορικές και πολιτισμικές αξίες που διασώζει το Άγιον Όρος», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον κ.κ. Βαρθολομαίο για την πορεία του ανασκαφικού έργου στην Αμφίπολη Σερρών και κάλεσε την Αυτού Θειοτάτη Παναγιώτητα, να επισκεφτούν μαζί το σπουδαίο αυτό αρχαιολογικό μνημείο, κατά τη διάρκεια της παραμονής του Οικουμενικού Πατριάρχη στις Σέρρες και του παρέδωσε ένα πρόπλασμα του Λέοντα της Αμφίπολης. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους συζήτησαν για τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας και αντάλλαξαν ευχές για τις ημέρες του Πάσχα.


taxalia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου