Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα - Εβδομάδα Ελληνικού Πολιτισμού

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ 
Μόσχα, 26/03/2015
ΑΠ: 156
ΣΥΝΤ.: Aλκιβιάδης Συμεωνίδης

ΠΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ENHΜΕΡΩΣΗΣ
- Δ/νση Σχεδιασμού & Πληροφόρησης

ΚΟΙΝ.: -Γραφείο Υφυπουργού
-Γραφείο Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης
- Δ/νση Επικοινωνίας και Προβολής
- Τμήμα Γραφείων Τύπου & Επικοινωνίας Εξωτερικού

ΕΔ: - Πρεσβεία Μόσχας
- Γενικό Προξενείο Μόσχας
- Γραφείο ΟΕΥ
- Γραφείο ΕΟΤ
- Γραφείο ΑΚΑΜ
- Γραφείο Συνδέσμου
- Γενικό Προξενείο Αγίας Πετρούπολης
- Γενικό Προξενείο Νοβοροσίσκ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΡΩΣΙΚΩΝ ΜΜΕ 26 -3 -2015
ΜΟΣΚΟΦΣΚΑΓΙΑ ΠΡΑΒΔΑ: «ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ»

Το Σάββατο, 21 Μαρτίου, προβλήθηκε από την ανωτέρω εφημερίδα – μετά από ενέργεια του Γραφείου μας - άρθρο σχετικά με τις σχέσεις Ρωσίας –Ελλάδας, στο οποίο γίνεται αναφορά στην εβδομάδα Ελληνικού Πολιτισμού στη Μόσχα, που διοργάνωσε το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού, και προβάλλονται δηλώσεις του εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος και έκανε τα εγκαίνια, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστα Μπακογιάννη.

«Στο γεωγραφικό χάρτη, τη Ρωσία και την Ελλάδα μπορούμε να της ενώσουμε, όχι μόνο με ένα μεσημβρινό, καθώς οι δύο χώρες είναι συνδεδεμένες στενά σε πολλούς τομείς, όπως το επιβεβαιώνει και η εβδομάδα ελληνικού Πολιτισμού, η οποία ξεκίνησε στο "Meridian" της Μόσχας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, κύριος στόχος είναι η προώθηση της ελληνικής
κουλτούρας στο ρωσικό κοινό και η εξοικείωση με τις κοινές σελίδες της ιστορίας των δύο ομόθρησκων λαών, που είναι τόσο κοντά τόσο από άποψη νοοτροπίας», αναφέρει η ε/φ στο εισαγωγικό της σημείωμα.

Στη συνέχεια, προβάλλονται δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά, ο οποίος επισημαίνοντας τη φιλία ανάμεσα στους δύο λαούς, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Για εμάς, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι στη Μόσχα ακούγεται δυνατά η ελληνική Πνευματικότητα. Πρέπει να μεταφέρουμε τους δεσμούς που υπάρχουν μεταξύ των δύο λαών και στις επόμενες γενιές».

Καλούμενος να παρουσιάσει την περιοχή που εκπροσωπεί, η οποία, όπως σημείωσε ο δημοσιογράφος της ε/φ είναι άγνωστη στους Ρώσους ταξιδιώτες, καθώς γνωρίζουν περισσότερο τα νησιά, όπως τη Ρόδο και την Κρήτη, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε: «Στην Κεντρική Ελλάδα, μας αρέσει να λέμε, “αυτή είναι μία ευλογημένη περιοχή”. Πρώτα απ’ όλα, επειδή κάποιος μπορεί να την επισκεφθεί και τους δώδεκα μήνες του χρόνου. Εδώ υπάρχουν 120 παραλίες, διεθνούς επιπέδου και ποιότητας, το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, ογδόντα μοναστήρια και τριάντα από τα μεγαλύτερα οινοποιεία. Η περιοχή μας έχει τις περισσότερες στη χώρα ιαματικές πηγές και Spa. Με λίγα λόγια, υπάρχουν πολλές δυνατότητες για διάφορα είδη τουρισμού, που αναπτύσσονται χωρίς καμία γραφειοκρατία».

Γίνεται αναφορά στις δραστηριότητες του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού, το οποίο φέτος γιορτάζει τα δέκα χρόνια λειτουργίας του, καθώς και στην Εβδομάδα Ελληνικού Πολιτισμού, η οποία ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου, με έκθεση έργων Ρώσων καλλιτεχνών, με θέμα τις ομορφιές της Ελλάδας.

Προβάλλονται επίσης δηλώσεις του πρώην Πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέϊ Βντόβιν, ο οποίος αναφέρθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και υπενθύμισε τα 50 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου Φιλίας Ρωσίας-Ελλάδας, με τον κ. Χαρδαλιά να σημειώνει, πως «το σημαντικότερο είναι, όλα να γίνονται με συνέπεια και όχι τμηματικά».


Κ. ΖΑΧΑΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου