Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

Πατριαρχικό και Αρχιεπισκοπικό Συλλείτουργο τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου

ΚΑΙΡΟ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ
Λαμπρό Πατριαρχικό και Αρχιεπισκοπικό Συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β', συλλειτουργούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Επίσης συλλειτούργησαν Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος και σχεδόν όλοι οι Ιεράρχες της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.
Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος έφτασε στο Ναό συνοδευόμενος από τον Κυβερνήτη του Καΐρου και τον Υπουργό Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυρήνης κ. Αθανάσιος, Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στη Μόσχα.
Στη συνέχεια ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β´ με δάκρυα στα μάτια, αναφέρθηκε πως προσευχήθηκε στον Άγιο Γεώργιο για να τον βοηθήσει να ανακαινίσει τον Ναό του.
"Ο Θεός να χαρίζει υγεία και χρόνια στους μεγάλους ευεργέτες μας, τον κ. Αθανάσιο και Μαρίνα Μαρτίνου οι οποίοι ανακαίνισαν τον Ναό του Αγίου" τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Θεόδωρος Β´.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας από την πλευρά του τόνισε: "Σήμερα είναι μια ιερή στιγμή και ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να είμαι παρόν εδώ"
"Εύχομαι να υπάρξουν μιμητές για το καλό της Εκκλησίας όπως το ζεύγος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου" πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.
Να αναφερθεί ότι μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος επεφύλαξε μία έκπληξη στο ζεύγος Μαρτίνου, όπου σε χώρο του Ναού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος έκανε τα αποκαλυπτήρια ψηφιδωτού, το οποίο απεικονίζει τους ευεργέτες του Ναού κ. Αθανάσιο και Μαρίνα Μαρτίνου.
Τέλος ο κ. Παυλόπουλος ξεναγήθηκε από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο στο νέο Μουσείο στις κατακόμβες του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου