Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στις Σέρρες


Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικήτα Σερρών τελέσθηκε το πρωί Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, συνιερουργούντων μετ` Αυτού των Σεβασμιωτάτων Μητροπλιτών Ξάνθης κ. Παντελεήμονος, εκπροσωπούντος τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β' και την Ιερά Σύνοδο, Σερρών κ. Θεολόγου, Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου, Συλημβρίας κ. Μαξίμου, Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Ζιχνών κ. Νικοδήμου και Λαγκαδά κ. Ιωάννου, με την υψηλή παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος στη μνημειώδη και μεστή θεολογικών μηνυμάτων ομιλία του αναφέρθηκε στην ψηλάφιση του Αποστόλου Θωμά και τη ζωή του εορταζόμενου σήμερα Αγίου Νεομάρτυρος Νικήτα. Ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για την παρουσία Του και Του προσέφερε εικόνα του Αγίου Νικήτα και λειψανοθήκη με απότμημα από τα ιερά λείψανα του Αγίου Γρηγορίου του Ε' Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.
Ο Παναγιώτατος κ. Βαρθολομαίος, εξ αφορμής γεγονότων της ζωής και του μαρτυρίου του Αγίου Νικήτα, υπογράμμισε ότι σήμερα οι Ορθοδοξοι καλούμεθα να "εσθίωμεν άρτον οδύνης", και γι` αυτό χρειαζόμεθα πίστη, υπομονή και καρτερία στις θλίψεις, έκτακτες περιστάσεις και τα απροσδόκητα γεγονότα, που συμβαίνουν, και αγάπη μεταξύ μας, αναφερθείς στη φράση του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, ότι "συχνά καλούμεθα να πληρώσωμεν αίμα και να αγοράσωμεν ουρανόν." 
Ευχαρίστησε δε και συνεχάρη τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο για την παρουσία του, την οποία, όπως είπε, η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία θεωρεί δείγμα ελπίδας, και τον διαβεβαίωσε ότι έχει τις Πατριαρχικές σκέψεις και προσευχές για την επιτυχία των υψηλών καθηκόντων και της ευθυνοφόρου αποστολής του.
Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγο και του προσέφερε παλαιά Ποιμαντορική Ράβδο, του ευχήθηκε, επιστηριζόμενος επ` αυτής, να συνεχίσει επί πολλά έτη την καλλίκαρπη Αρχιερατεία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου