Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Στήριξη Βαρθολομαίου στο αίτημα προς την UNESCO

Την ιδιαίτερη χαρά του που επισκέπτεται για μια ακόμη φορά την Ελλάδα εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος κατά την άφιξή του σήμερα το απόγευμα στον αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας.
Ο κ. Βαρθολομαίος πραγματοποιεί από σήμερα τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτας.
Στις δηλώσεις του, υπογράμμισε ότι μεταφέρει την ευλογία «της μητέρας εκκλησίας όλων μας, της Κωνσταντινούπολης» στους κατοίκους της Βορείου Ελλάδος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι ημέρες που θ’ ακολουθήσουν θα είναι ευχάριστες, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά «είμαστε μια μεγάλη οικογένεια όλοι εμείς οι Ορθόδοξοι κάτω από τη σκέπη, τη στέγη και της ευλογία του Οικουμενικού Πατριαρχείου».
Στον αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος» τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τη συνοδεία του υποδέχθηκα ο επιχώριος μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιος, ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγος, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. Κώστας Αντωνιάδης, οι στρατιωτικές αρχές της Καβάλας αλλά και αρκετός κόσμος.
Στη ολιγόλεπτη συνάντηση που υπήρχε ανάμεσα στον Οικουμενικό Πατριάρχη και την δήμαρχο Καβάλας, ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε τη στήριξη του στο αίτημα της επίσημης υποψηφιότητας της Ελλάδας προς την UNESCO για ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον κατάλογο μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς του διεθνούς οργανισμού.
Μάλιστα, ο Παναγιότατος μετάφερε στη δήμαρχο την εκτίμησή του ότι ο φάκελος της υποψηφιότητας κρίνεται πολύ θετικά.
Υπογράμμισε επίσης, ότι προς αυτό το σκοπό έχει αλληλογραφία με τη γενική διευθύντρια της UNESCO και ενημερώνεται σχετικά και από τον μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνοδεύουν στο ταξίδι του ο μητροπολίτης Σηλύβριας κ. Μάξιμος και ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου