Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο Άργος Ορεστικό

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο Άργος Ορεστικό (ΦΩΤΟ)
Τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Οδηγητρίας της Γράμμουστας, εόρτασε αναστάσιμα και πανηγυρικά ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού.
Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, καθώς και με τη συμμετοχή και άλλων Κληρικών και των Διακόνων, αλλά και την παρουσία πλήθους πιστών χριστιανών.
Το Άργος Ορεστικό σεμνύνεται για την Παναγία την Οδηγήτρια την Γραμμουστιανή.
Η θαυματουργός εικόνα του 14ου αιώνος, φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής και τιμάται με απόφαση του Σεβασμιωτάτου κ. Σεραφείμ με όλη την εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια την Κυριακή του Θωμά.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ελασσώνος, σημειώνοντας πως η αγάπη προς το πρόσωπό του είναι τόσο μεγάλη αφού είναι πνευματικό τέκνο και διάδοχος του επιστήθιου φίλου του μακαριστού Μητροπολίτου Ελασσώνος κυρού Βασιλείου.
Ο κ. Χαρίτων ευχαρίστησε από τη μεριά του τον Μητροπολίτη Καστορίας για την πρόσκληση αλλά και την αγάπη που του δείχνει εμπράκτως επί πολλά έτη και ανέλαβε τη διακονία του λόγου μιλώντας για το ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Παναγίας στους δρόμους του Άργους Ορεστικού και η Κυρά Οδηγήτρια η Γραμμουστιανή ευλόγησε τα παιδιά της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου