Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

Ι. Μητρόπολις Βελγίου
Παρουσία εκατοντάδων πιστών εψάλη το Χριστός Ανέστη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στις Βρυξελλες. 
Στην Ακολουθία της Αναστάσεως προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, πλαισιούμενος από τους ιερείς του Ναού και του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως. 
Ανεγνώσθη η Πασχάλια Εγκύκλιος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ενώ ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την συμμετοχή των στην Εορτή των εορτών. 
Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ 
Την Κυριακή του Πάσχα 12 Απριλίου 2015, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου, και με την συμμετοχή όλων των κληρικών της πρωτευούσης. 
Η ευαγγελική περικοπή, μετά την ακρόαση του πρωτοτύπου κειμένου, αναγνώστηκε στις γλώσσες λατινικά, ρωσικά, ρουμάνικα, αγγλικά, φλαμανδικά, γαλλικά, ιταλικά, αλβανικά και τουρκικά. Επιπλέον στα ομηρικά. 
Μετά την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και διέμεινε, κατά το έθος της εορτής, τα πασχαλινά αυγά. Στο τέλος ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τους ιερείς και τον αρχιδιάκονο της Μητροπόλεως, καθώς και όλους αυτούς που βοηθάνε στο έργο της Εκκλησίας.

fanarion.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου