Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Βράβευση προέδρου Δ.Σ. Κ.Ε.Π. -//-/ Συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό /-/-/ τα ΜΜΕ για το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.)‏

1/ Άλλη μία βράβευση για το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού.

Μετά την πρόσφατη (08.03.2015) βράβευση της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.)Δώρας Γιαννίτση από το Ίδρυμα «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» (http://www.exaleiptron.eu/ ) για τη δράση της στο χώρο του πολιτισμού, το ιδρυτικό στέλεχος του Κ.Ε.Π. πρόεδρος του Δ.Σ. και πρόεδροςτου ομίλου εταιρειών «Novard» Ανδρέας Ηλιόπουλος βραβεύθηκε, το υπ΄αριθ. № 171  από 04.04.2015 Διάταγμα του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με το Μετάλλιο «Φιλία» για την επιχειρηματική και κοινωνική δράση του.

Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συγχαρητήρια συτον Ανδρέα Ηλιόπουλο και του ευχόμαστε ψυχική και σωματική δύναμη να συνεχίσει με την ίδια επιτυχία τις άοκνες προσπάθειες και δράσειςτου τόσο στον επιχειρημαιτκό όσο και στον κοινωνικό-φιλανθρωπικό τομέα.

2/ Πρόσφατα (08 Απριλίου 2015), στα πλαίσια της επίσκεψης εργασίας στη Μόσχα του Έλληνα πρωθυπουργούΑλέξη Τσίπρα, πραγματοποιήθηκε συνάντησή του με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, στην οποία, μεταξύ άλλων, συμμετείχε το Δ.Σ. του Κ.Ε.Π., ήτοι ο πρόεδρος Ανδρέας Ηλιόπουλος ο αντιπρόεδρος Θεόδωρος Καραφουλίδης (γενικός δ/ντής της εταιρείας αξεσουάρ ένδυσης «Protos») και η διευθύνουσα σύμβουλος Δώρα Γιαννίτση.  

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις μακραίωνες ιστορκές, πολιτιστικές, πνευματικές σχέσεις, που συνδέουν τους δύο ομόδοξους λαούς, Ελλήνους και Ρώσους, επισήμανε το ρόλο της ελληνικής ομογένειας στη φίλη, ομόδοξη Ρωσία, δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του, αναφερόμενος στην κατάθεση στεφάνου, το πρωί της ίδια ημέρας,  στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη (στα τείχη του Κρεμλίνου), συνοδευόμενς από Έλληνες βετεράνους, μεταξύ των οποίων και η Αγνή Σιδερίδου, κόρη της θρυλικής ηρωίδας της ΑντίστασηςΗλέκτρας Αποστόλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η διευθύντρια του Κ.Ε.Π. Δώρα Γιαννίτση είχε τη δυνατότητα να  εφοδιάσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό με υλικό από τιςδράσεις και τα προγράμματα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού, καθώς και να του δωρίσει την πρόσφατη δίγλωσση έκδοση του Κ.Ε.Π. «Μύθοι της Αρχαίας Ελλάδας». Τηνπροσοχή του Αλέξη Τσίπρα προσύκλησε το κεφάλαιο «Τιτανομαχία».   
Με το πέρας της συναντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό, το Δ.Σ. του Κ.Ε.Π. είχε τη δυνατότητα διεξοδικής συζήτησης με τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, στον οποίο έγινε αναλυτική παρουσίαση των δράσεών μας και των προοπτικών διεύρυνσής τους.
Επισυνάπτονται φωτογραφίες από τις ως άνω συναντήσεις.
        

3/ Εν΄ όψει της επίσημης επίσκεψης στη Μόσχα του Έλληνα πρωθυπουργού, από σειρά Μ.Μ.Ε. αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον προς την ελληνική θεματική και τις δράσεις του Κ.Ε.Π.
Αναφέρεται παραπομπή  http://www.zdf.de/ZDFmediathek#/beitrag/video/2379164/Griechischer-Besuch-im-Kreml στο Διαδίκτυο σε εκπομπή του γερμανικού τηλεοπτικού καναλιού «ZDF German Television» με τη συμμετοχή,μεταξύ άλλων, της διευθύντριας του Κ.Ε.Π. Δώρας Γιαννίτση, η οποία αναφέρεται στις κοινές σελίδες ιστορίας των δύο ομόδοξων λαών, Ελλήνων και Ρώσων. Η εκπομπη μαγνητοσκοπήθηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατης εκδήλωσης του Κ.Ε.Π. – παρουσίασης ελληνικού παραδοσιακού γάμου στις εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης «Νεκράσοβ» (03 Απριλίου 2015).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου