Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Εκδρομή στην Σκύρο Μονοήμερη

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 9/08/2020

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΛΟΙΟΥ:
Ανα: Κύμη 11.00 - Αφι: Σκύρος 12.40
Ανα: Σκύρος 19.00 - Αφι: Κύμη 20.40

Συγκέντρωση στο Γραφείο μας 06:00 Ομόνοια 06:30 και Σύνταγμα 06:20 με προορισμό το Λιμάνι της Κύμης με ενδιάμεση στάση επιβίβαση στο πλοίο στις 11:00 και άφιξη στο Λιμάνι της Σκύρου την Λιναριά.

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ:
Η Πόλη της Σκύρου χτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά ενός λόφου κάτω από την σκιά ενός πανύψηλου βράχου. Τα στενά, λιθόστρωτα σοκάκια και τα γραφικά, λευκά σπίτια, όμορφο Κάστρο,το Μοναστήρι του Άι Γιώργη,το Μουσείο την κάνουν ιδιαίτερα γραφική και όμορφη. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη ματιά του Νησιού, η Σκύρος έχει σχεδόν όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να περάσει καλά. «Αγκαλιασμένη» από τα γαλάζια νερά του Αιγαίου, με πλούσια βλάστηση και εντυπωσιακή μορφολογία, η Σκύρος αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για διακοπές απόλαυσης και ξενοιασιάς. Η Σκύρος είναι ένα νησί με πολύ πράσινο και πολλές φυσικές ομορφιές: Στην Ατσίτσα τα πεύκα φτάνουν μέχρι τα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας, ενώ στα Πουριά οι βράχοι και τα ερείπια του αρχαίου λατομείου σκυριανού πωρόλιθου, δημιουργούν ένα επιβλητικό και συνάμα γαλήνιο τοπίο. Στην νότια πλευρά της Σκύρου, όπου το περιβάλλον είναι άγριο και θυμίζει βουνό, ζούσαν παλιότερα τα σκυριανά αλογάκια, σήμα κατατεθέν της Σκύρου, τα οποία σήμερα είναι προστατευόμενο είδος, μαζί με τη φώκια monachus – monachus και τη χελώνα Caretta - Caretta.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ:
Επόμενος προορισμός θα είναι ο Μόλος μια οργανωμένη παραλίας που ξεκινάει από την περιοχή του Μόλου και καταλήγει στην περιοχή Μαγαζιά. Εκεί θα έχουμε αφθονο χρόνο για μπάνιο φαγητό καφέ κοκτελ και είναι μια από τις καλύτερες παραλίες του Νησιού.

Σκυριανά προϊόντα και κουζίνα:
Τα αγροτικά προϊόντα της Σκύρου είναι εκλεκτά, λόγω του ότι χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό οι παραδοσιακές μέθοδοι παραγωγής. Τυριά, μέλι, βότανα, κρέας, ψάρια και θαλασσινά, αποτελούν τις πρώτες ύλες για τη σκυριανή κουζίνα που θα σας εντυπωσιάσει για την ποιότητά της.Η σπεσιαλιτέ του νησιού είναι το ντόπιο κατσίκι στον φούρνο, αλλά και η αστακομακαρονάδα σε καλές τιμές, αφού η περιοχή είναι γνωστή για τα θαλασσινά της. Τέλος δοκιμάστε τυροπιτάρι με πεντανόστιμο ντόπιο τυρί.

ΤΡΙΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ:
Στο παραδοσιακό εργαστήρι της Φαλταΐνας για τα αμυγδαλωτά και το καϊμάκι παγωτό απο βουβαλίσιο Γάλα. Ανακαλύψετε τις αληθινές γεύσεις μέσα από τα γλυκά τους...

Λίγα λόγια για την Φαλταΐνα:

Όταν έχεις μεγαλώσει μέσα σε ένα σπίτι γεμάτο μυρωδιές και αρώματα από την κουζίνα της μαμάς και της γιαγιάς, αυτές οι εικόνες δεν χάνονται ποτέ. Σε συντροφεύουν και στη μετέπειτα ζωή σου. Πάγκοι γεμάτοι άχνη ζάχαρη, αμυγδαλόψυχα, τα παιδιά να συμμετέχουν στο ανακάτεμα και φυσικά να δοκιμάζουν πρώτα το αποτέλεσμα. Με αυτές τις εικόνες και τις εμπειρίες μεγάλωσα κι εγώ και πριν από 30 περίπου χρόνια αποφάσισα να συνεχίσω την παράδοση και να κάνω τις αναμνήσεις.. επάγγελμα. Συγκέντρωσα λοιπόν όλη αυτή την αγάπη για τα αγνά υλικά και τη μοναδική γεύση και δημιούργησα μαζί με το σύζυγό μου και τους γιούς μου το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής Φαλταΐνα Κυριακοπούλου.
Με κύρια συστατικά το μεράκι για τις αληθινές γεύσεις,τα αγνά υλικά και την πείρα στη δημιουργία ποιοτικών γλυκών, τα γλυκά της Φαλταΐνας βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της προτίμησης σας.
Στη συνέχεια για την Λυναριά όπου θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής από όμορφες εικόνες!!

Περιλαμβάνονται:
• Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πούλμαν
• Εισιτήρια Πλοίου Κύμη Σκύρος Κύμη
• Αρχηγός συνοδός του γραφείου
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
• Διόδια αυτοκινητόδρομων
• Φ.Π.Α

Κρατήσεις Θέσεων

Εμπορικό Κέντρο Παύλου Μελά 45
Μετρό Αγίου Αντωνίου Περιστέρι
Τηλ: 210-5712451/210-8212452
sergianitravel@gmail.com
www.sergianitravel.gr

https://www.facebook.com/events/583411322544646/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου