Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Ο Philippe Brunet με το θεάτρο Demodocos έπαιξε το Renaître à Ithaque στο festival des Millaires στη Γαλλία

Les aèdes se sont produits dans la fontaine d’Argentomagus.
© Photo NR

Στην Αρζαντόν-συρ-Κρεζ, μια μικρή πόλη της κεντρικής Γαλλίας εχει ενα φεστιβάλ αρχαίας τραγωδίας οπου ο Philippe Brunet παρουσίασε τη μετάφραση της Οδύσσεισς και άλλα έργα του.

Στην καρδιά της γαλλο-ρωμαϊκής πόλης Argentomagus το θεάτρο Demodocos έπαιξε το Renaître à Ithaque, μια διακήρυξη από τον Όμηρο της Οδύσσειας.
Μια αδημοσίευτη μετάφραση του έργου του Ομήρου 
Αυτή η παράσταση, που σχεδιάστηκε από τον Philippe Brunet, καθηγητή της ελληνικής και διευθυντής της εταιρείας θεάτρου Demodocos, παρουσίασε μαριονέτες για πρώτη φορά. Αυτές οι μικρές φιγούρες που ήταν εγκατεστημένες μπροστά από ένα καστέλι αντιπροσώπευαν τους ήρωες αυτού του αρχαίου επους που έπαιζαν στην περιοχή λατρείας του αρχαιολογικού χώρου.  Κάτω από έναν καυτό ήλιο, και μετα στο ζεστό βράδυ, οι ηθοποιοί διεκδίκησαν για πέντε ώρες, στον ρυθμό του εξαμέτρου και μπροστά σε ένα πολύ προσεκτικό κοινό, την επιστροφή του Οδυσσέα μετά τον Τρωικό πόλεμο. Πριν ξανασυναντηθεί με την υπομονετική σύζυγό του, την Πηνελόπη και τον γιο του Τηλέμαχο στο νησί της Ιθάκης, διηγείται το μακρύ ταξίδι του με στάσεις στην Καλυψώ και τους Φαιάκους, και τη συνάντησή του με τους Κύκλωπες. Οι θεοί του Ολύμπου, η τιμωρία των μνηστήρων της Πηνελόπης σημείωσαν αυτή την πρωτοφανή εκδοχή της Οδύσσειας, που μεταφράστηκε από τον Philippe Brunet, η οποία επρόκειτο να εκτελεστεί την άνοιξη στο Dionyses του Παρισιού, ακυρώθηκε με περιορισμό.  Το κοινό θα είναι σε θέση να βρεικε τη χορωδία των Milliaries στο θέατρο Virou στο Saint-Marcel, ως μέρος μιας συμμετοχικής συναυλίας, που διοργανώθηκε από τον Cédric Clément, αρχηγό του παρεκκλησιού του καθεδρικού ναού Bourges.
Mε τον αξιο καθηγητή Philippe Brunet έχουμε συνεργαστεί στην παρουσίαση της όπερας “Προμηθέας Δεσμώτης” του Παναγιώτη Καρούσου στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης την οποία προλόγισε ο Λυκειάρχης - καθηγητής Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου