Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Τιμή 40€ Κρουαζιέρα Ύδρα Σπέτσες Τολό Ναύπλιο Πανόραμα Αργολικού

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 9/08/2020

Συγκέντρωση στις 06:00 Σύνταγμα Ομόνοιας 06:10 και άμεση αναχώρηση για το όμορφο Τολό, με μια ενδιάμεση στάση. Αφηξη στο Τολό και επιβίβαση στο Μανταλένα με προορισμό την Υδρα και Σπέτσες. Θα περάσουμε περιφεριακά απο το γραφικό και παραθαλάσσιο χωριό το Πόρτο Χέλι, χτισμένο αμφιθεατρικά σε ένα από τα καλύτερα φυσικά θαλάσσια καταφύγια της Πελοποννήσου, το οποίο εξελίχθηκε σε κοσμοπολίτικο προορισμό!! Ο επισκέπτης του Πόρτο Χελίου έχει διάφορες επιλογές για τον ελεύθερο χρόνο του. Ιδανικό για καλοκαιρινές διακοπές, αποτελεί εξαιρετικό προορισμό και για ολιγοήμερες αποδράσεις. Φτάνοντας στην Υδρα θα έχουμε χρόνο στο νησί περίπου 3 ώρες και ο καθένας ταξιδιώτης θα καταναλώσει το χρόνο μόνος του. Στα 100 μέτρα από το λιμάνι στα αριστερά σας όπως θα βγείτε από το πλοίο μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο της Ύδρας όπου βρίσκονται εκθέματα από την εποχή της επανάστασης και τους Βαλκανικούς πολέμους.
Μπορείτε να επισκεφθείτε την μητρόπολη, ένα μεγάλο μοναστήρι στο κέντρο του λιμανιού αφιερωμένο στη Παναγία, θα το εντοπίσετε εύκολα από ένα ψηλό ρολόι καμπαναριό. Εκεί φιλοξενείται εκκλησιαστικό μουσείο και το δημαρχείο του νησιού.
Μπορείτε να περιπλανηθείτε στα πέτρινα καλντερίμια να θαυμάσετε τα τρίπατα αρχοντικά των καπεταναίων της επανάστασης, μα κάνετε μια μικρή βόλτα με τα γαϊδουράκια και να πάρετε ωραίες φωτογραφίες από τα 2 κανονιοστάσια στις άκρες του λιμανιού.
Κοντά στο σπίτι του Παύλου Κουντουριώτη βρίσκεται ένα μπρούτζινο άγαλμα ένα δελφίνι με ένα παιδί στην πλάτη του για να θυμίζει την ταινία που γυρίστηκε στο νησί την δεκαετία του ’50 ¨Το παιδί και το δελφίνι¨ με τη Σοφία Λώρεν.
ΣΠΕΤΣΕΣ:
Αναχώρηση για Σπέτσες και παραμονή 2 ώρες πάνω από το λιμάνι βρίσκεται η Ντάπια,το παλιό πυροβολείο του νησιού που φιλοξενεί τις περισσότερες από τις καφετέριες και διακοσμείται με βότσαλα από τις γύρω παραλίες.
Μπορείτε να επισκεφθείτε το αρχοντικό της Μπουμπουλίνας σε απόσταση 100 περίπου μέτρα από το λιμάνι. Κοντά στο αρχοντικό βρίσκεται το νεοκλασικό κτήριο του ευεργέτη του νησιού Σωτήρη Ανάργυρο.
Στη πλατεία Ποσειδωνίου μπορείτε να δείτε το πρώτο ξενοδοχείο του νησιού χτισμένο το 1897 και το άγαλμα της Μπουμπουλίνας να ατενίζει το πέλαγος.
Στα 200 μέτρα από το λιμάνι βρίσκεται η αμμώδης παραλία του Αγίου Μάμμα για μια δροσιστική βουτιά.
Στα 600 μέτρα από το λιμάνι βρίσκεται το μοναστήρι του Αγ Νικολάου, εκεί υψώθηκε η σημαία της επανάστασης στο νησί, εκεί γυρίστηκε και η ταινία ¨Τζένη Τζένη¨ συγκεκριμένα η σκηνή του γάμου (Το κλασσικό Μαντάς και Γκόρτσος).
Στο ένα περίπου χιλιόμετρο το παλιό λιμάνι φιλοξενεί τα περισσότερα αρχοντικά του νησιού αλλά και τα παλιά καρνάγια που ναυπήγησαν τα πλοία της επανάστασης. Εκεί κοντά ο μεγάλος φάρος του νησιού και το άγαλμα του πυρπολητή Κοσμά Μπαρμπάτση που πυρπόλησε την τουρκική ναυαρχίδα στη ναυμαχία των Σπετσών 8 Σεπτέμβρη 1822.
Μπορείτε να επισκεφθείτε την πόλη με τα πόδια ή με άμαξες που σέρνουν άλογα και μεταφέρουν 4-5 άτομά, η αφετηρία τους βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι.
Αναχωρώντας από τη Σπέτσες βλέπουμε την Αναργύρειο Κοργιαλένειο Σχολή, μία από τις πολλές προσφορές του Ανάργυρου στο νησί και το πλούσιο πευκοδάσος που αγγίζει τα γαλάζια νερά.

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΤΟ ΑΠΟΒΡΑΔΟ

Η τελευταία στάση μας θα είναι το Όμορφο Ναύπλιο και φυσικά φωτισμένο με το Μπούρτζι.
Δυο βήματα με τα πόδια και είσαι στην παλιά πόλη!
Τα σοκάκια της είναι άπειρα, για αυτό ξεκίνα με τα βασικά. Περπάτα από την πλατεία των Τριών Ναυάρχων (εκεί που είναι το Δημαρχείο), μπες στον Μεγάλο Δρόμο (λέγεται Βασιλέως Κωνσταντίνου), χάζεψε στα μαγαζάκια και φτάσε μέχρι την Πλατεία Συντάγματος.
Στάσου ακριβώς στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος και κάνε μια αργή περιστροφή 360 μοιρών κοιτώντας τα αναπαλαιωμένα κτίριά της. Το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βουλευτικό, το Τριανόν, το εστιατόριο Ελλάς... Επίλεξε ένα από τα καφέ του και χαλάρωσε για όση ώρα θέλεις.
Συνέχισε τη βόλτα σου στην Μπουμπουλίνας (τον παραλιακό δηλαδή δρόμο) φτάνοντας μέχρι τον Φάρο, και βγάλε σέλφιζ με φόντο το Μπούρτζι. Ελεύθερος χρόνος 1:30 ώρα να απολαύσετε τον καφέ σας ή ένα κοκτέιλ ή παραδοσιακούς λουκουμάδες (Περγαμότο) Διεύθυνση: Κομνηνού 1, Ναύπλιο . Αναχώρηση για την Αθήνα με μια μέρα γεμάτη από ανεξίτηλες φωτογραφίες επιστροφή στις στάσεις συνάντησης!!

Περιλαμβάνονται:
• Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πούλμαν
Εισιτήρια Κρουαζιέρας
• Αρχηγός συνοδός του γραφείου
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
• Φ.Π.Α

Σημειώσεις :
Το πρόγραμμα μπορεί να διαφοροποιηθεί
για την καλύτερη διαμόρφωση του προγράμματος

Δεν περιλαμβάνονται:
Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Κρατήσεις Θέσεων

Εμπορικό Κέντρο Παύλου Μελά 45
Μετρό Αγίου Αντωνίου Περιστέρι
Τηλ: 210-5712451/210-8212452
sergianitravel@gmail.com
www.sergianitravel.gr

https://www.facebook.com/events/604225330499061/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου