Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Στον Νικόλαο Λάο απονεμήθηκε το δίπλωμα του 33ου βαθμού του Ιταλικού Τεκτονικού Τάγματος (Ordine Massonico Tradizionale Italiano)

Σε ένδειξη τιμής και υποστήριξης προς την έκδοση του βιβλίου μου Εγχειρίδιο Διδασκάλων και προς τις εργασίες μου στον παγκόσμιο Ιλλουμινισμό και τον Ελευθεροτεκτονισμό, στις 27 Ιουλίου 2020, το Ύπατο Συμβούλιο του 33ου και Τελευταίου Βαθμού του Παραδοσιακού Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου της Ιταλίας που αποτελεί ένα επιγενόμενο Σώμα του Παραδοσιακού Ιταλικού Τεκτονικού Τάγματος (Ordine Massonico Tradizionale Italiano) μού απένειμε το δίπλωμα του 33ου και τελευταίου βαθμού αυτού του Τύπου και αυτού του Τάγματος, αναγορεύοντάς με σε Κυρίαρχο Μέγα Γενικό Επιθεωρητή του συγκεκριμένου Υπάτου Συμβουλίου του Σκωτικού Τύπου. Το αντίστοιχο τεκτονικό δίπλωμα (φωτογραφία) υπογράφεται από τον Ύπατο Μέγα Ταξιάρχη Giovanni Costantini 33∴ και από τον Μέγα Γενικό Γραμματέα Nestore Bartoletti 33∴ του προαναφερθέντος ιταλικού Υπάτου Συμβουλίου του 33ου Βαθμού του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου. Επί πλέον, η στενή μου φίλη και αδ. Πιερπάολα Μελεντάντρι μου παρέδωσε και το καινούργιο τεύχος του ιδιαιτέρως καλαίσθητου και ενημερωτικού επίσημου περιοδικού «Ίσιδα» (Iside), που αποτελεί την επίσημη περιοδική έκδοση του προαναφερθέντος Τάγματος, στο οποίο η ίδια είναι νομική σύμβουλος, ως Τέκτων και δικηγόρος Ρώμης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το προαναφερθέν ιταλικό Τεκτονικό Τάγμα (Ordine Massonico Tradizionale Italiano) έχει μια ισχυρή και δημιουργική παρουσία στην τεκτονική ζωή ολόκληρης της Ιταλίας, και, μεταξύ των Στοών που ανήκουν στη δικαιοδοσία του (σημειώνονται στο χάρτη), περιλαμβάνεται η Στοά «Ausonia» στο Τορίνο, η οποία ιδρύθηκε το 1859. Το 1862, αυτή η Στοά, γνωστή και ως η Μητρική Στοά του ιταλικού Τεκτονισμού, δημιούργησε τον λεγόμενο Ιταλικό Τύπο (RitoItaliano) του Συμβολικού Τεκτονισμού. Επίσης, αυτή η Στοά, η οποία φέρει την αρχαία ποιητική ονομασία της Ιταλικής Χερσονήσου, «Αυσονία», η οποία χρησιμοποιούνταν συχνά από τη μυστική αδελφότητα των Καρμπονάρων, είχε τη θερμή υποστήριξη του μεγάλου Ιταλού πολιτικού και ελευθεροτέκτονα Καμίλο Μπένσο Κόμη του Καβούρ (Camillo Benso conte di Cavour, 1810–61). Ο Καβούρ υπήρξε ηγετικός παράγοντας του αγώνα για την ιταλική ενοποίηση, ο ιδρυτής του αρχικού Φιλελεύθερου Κόμματος και πρωθυπουργός του Βασιλείου του Πεδεμόντιου-Σαρδηνίας, μια θέση που διατήρησε (εκτός μιας περιόδου έξι μηνών) κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Ιταλικού Πολέμου της Ανεξαρτησίας και των αγώνων του Τζουζέπε Γκαριμπάλντι (Giuseppe Garibaldi) για να ενώσει την Ιταλία. Μετά από την ανακήρυξη του ενωμένου Βασιλείου της Ιταλίας, ο Καβούρ ανέλαβε το αξίωμα του πρωθυπουργού της Ιταλίας. Ο Καβούρ ενθάρρυνε τους συνεργάτες του να ενταχθούν στην προαναφερθείσα Στοά «Ausonia», και κατέστησε την πρωτεύουσα της Σαβοΐας, δηλαδή, το Τορίνο, το κέντρο ανάπτυξης του μελλοντικού ιταλικού εθνικού Τεκτονισμού. Με την υποστήριξη του Καβούρ, αυτή η Στοά πρωτοστάτησε στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, εθνικού ιταλικού τεκτονικού οργανισμού.
Με τον Μέγα Διδάσκαλο του ΟΜΙ, Λουίτζι Προυνέτι, με συνδέουν δεσμοί πολύπλευρης συνεργασίας και φιλίας.
ΓΙΑ περισσότερες πληροφορίες και περισσότερη γνώση, σας προτείνω να διαβάσετε το βιβλίο μου:
https://www.newdimension.gr/dida/
Νικόλαος Λάος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου