Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Η Φωτογραφική ομάδα του METApolis πάει Φοινικούντα/Πύλο/Μεθώνη

Η Φωτογραφική ομάδα METApolis οργανώνει Εκδρομή/Σεμινάριο Φωτογραφίας, δημιουργώντας μια Φωτογραφική αποστολή στη Φοινικούντα, 22 Ιουνίου 2014 με 24 Ιουνίου 2018. Η ομάδα αυτή, θα εργαστεί αποτυπώνοντας με το φωτογραφικό τους φακό την ομορφιά των Θαλασσινών Τοπίων και της Νυχτερινής Φωτογράφισης (star trail photography).

Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί το πρόγραμμα. Ούτε να φωτογραφίζει. Ο καθένας κρίνει ελεύθερα τις δυνάμεις του και την αντοχή του. Υπάρχει περίπτωση (και έχει συμβεί στο παρελθόν) κάποιος, που απλώς παρακολουθεί, να κάνει τις καλύτερες του φωτογραφίες μετά το σεμινάριο.

Το Κάμπινγκ διαθέτει και δωμάτια. Βέβαια να διευκρινίσουμε ότι είναι κάμπινγκ και όχι ξενώνας...
http://www.finikescamping.gr/el

**Στην αρχαία Ελλάδα οι άνθρωποι ταξίδευαν συχνά. Προτιμούσαν μάλιστα τις μετακινήσεις μέσω θαλάσσης - όχι βέβαια το καταχείμωνο - αφού ένα ταξίδι με πλεούμενο ήταν πιο ασφαλές, πιο άνετο και πιο γρήγορο. Πολλοί ήταν οι λόγοι που τους έκαναν να αφήνουν για λίγο την πόλη τους, λόγοι επαγγελματικοί, λόγοι υγείας, όταν πήγαιναν να επισκεφτούν κάποιο διάσημο ιατρικό κέντρο, όπως τα ασκληπιεία της Επιδαύρου και Κω, λόγοι θρησκευτικοί. Επισκέπτονταν μεγάλα ιερά, όπως π.χ. αυτό της Ολυμπίας, για να συμμετάσχουν στα λατρευτικά δρώμενα και να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς αγώνες, παρευρίσκονταν σε περίφημες γιορτές, όπως ήταν τα Παναθήναια και τα Μεγάλα Διονύσια στην Αθήνα - στα τελευταία μάλιστα είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν και τις μοναδικές θεατρικές παραστάσεις των μεγάλων τραγικών-, πήγαιναν σε ιερά-μαντεία, όπως αυτό του Απόλλωνος στους Δελφούς, για να ζητήσουν τη γνώμη της θεότητας προκειμένου να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημά τους. Υπήρχαν ακόμη ορισμένοι, οπωσδήποτε λίγοι σε αριθμό, που ταξίδευαν για να γνωρίσουν τον κόσμο και τα αξιοθέατά του. 

Αυτοί που πρώτοι καθιέρωσαν διακοπές για ξεκούραση ήταν οι αρχαίοι Ρωμαίοι.

https://www.facebook.com/events/634334216910412/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου