Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Μουσικό Ταξίδι στη Ρωσία με τη Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων

Η μουσική ιστορία της Ρωσίας αποτελεί το όχημα, με το οποίο η Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων συνεχίζει τα «Μουσικά Ταξίδια» της, έναν κύκλο συναυλιών  που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων στην Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων έως τέλη Μαΐου.

Στη συναυλία παρουσιάζονται πολλοί και σπουδαίοι Ρώσοι συνθέτες, ανάμεσά τους ο Piotr Ilyich Tchaikovsky και ο Mikhail Glinka, ο οποίος θεωρείται ο ιδρυτής της περίφημης Ρωσικής Εθνικής Μουσικής Σχολής. Επίσης, θα ακουστούν έργα των Nikolai Rimsky-Korsakov και Sergei Rachmaninoff, που θα ερμηνεύσουν δύο ανερχόμενοι νέοι σολίστες, ο βιολονίστας Νίκος Πυλαρινός και η σοπράνο VictoriaKhorashunova-Diakakis.
Μουσική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης
Οι συναυλίες του κύκλου είναι εμπνευσμένες από τη μουσική των χωρών με τη σημαντικότερη επιρροή στη δημιουργία των έντεχνων δυτικών μουσικών επιτευγμάτων και η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά έργα των σπουδαιότερων συνθετών της κάθε χώρας, από διάφορες μουσικές περιόδους. 
Στην τελευταία συναυλία του κύκλου το κοινό θα ταξιδέψει στη Φινλανδία-Νορβηγία (Πέμπτη 24/5)
.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες: τ. 210 92 43 760|
 #MousikiGiaOlous

Σοπράνο Βικτώρια Χοροσουνόβα-Διακάκη 
Αποφοίτησε από το Ωδείο Αθηνών το 2014, αποκτώντας δίπλωμα με βαθμό "άριστα παμψηφεί". Συνέχισε τις σπουδές της στο Opera Studio της Accademia di Santa Cecilia της Ρώμης υπό την καθοδήγηση της Renata Scotto. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών, το 2017 μπήκε στο Εργαστήριο Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Οι συμμετοχές της ως σολίστ την έχουν ήδη οδηγήσει σε μουσικές σκηνές σε όλη την Ευρώπη. Έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με πιο πρόσφατη την διάκρισή της με Τιμητικό Βραβείο στον τελικό του Grand Prix Maria Callas.

Νίκος Πυλαρινός 
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Από 6 ετών άρχισε μαθήματα βιολιού. Σε ηλικία 12 χρονών έκανε εμφάνιση στην ΕΡΤ ερμηνεύοντας κονσέρτο Vivaldi, ενώ σε ηλικία 15 χρονών έκανε την πρώτη επαγγελματική του ηχογράφηση με τον δίσκο «Ιερός Βράχος» (soundtrack του ομώνυμου Ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στο ιστορικό της Ακροπόλεως των Αθηνών). Συμμετείχε σε σεμινάρια με καταξιωμένους βιολονίστες όπως ο Sergei Kravchenko, ο Igor Oistrakh και Grigori Zhislin. Το 2007 έλαβε το δίπλωμα σολίστ βιολιού. Σπούδασε Θεατρολογία με κατεύθυνση το Αρχαίο Ελληνικό θέατρο στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Παράλληλα έκανε μαθήματα βιολιού στην Ακαδημία Franz Liszt της Ουγγαρίας. Το 2013 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Τρία Θεατρικά – Ένα πείραμα και δύο εικόνες, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις του ποιητή Γιώργου Χρονά, «Οδός Πανός». Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές του σπουδές πάνω στην Αγγλική Μπαρόκ Όπερα στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών. Συνεργάστηκε με την Εθνική Λυρική Σκηνή ως μουσικός. Είναι μέλος του κουαρτέτου εγχόρδων Quadro Armonico. Συνεχίζει εμφανίσεις ως σολίστ και σε σύνολα μουσικής δωματίου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου