Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Σοφία Παπαδημητροπούλου, Ρεσιτάλ τραγουδιού

Οι νέοι για τους Νέους, 30ός κύκλος | Ρεσιτάλ τραγουδιού Σ. Παπαδημητροπούλου
Πιάνο: Δημήτρης Κούκος

Διανύοντας τον 30ό κύκλο της, η σειρά συναυλιών "Οι Νέοι για τους Νέους" αποτελεί βήμα έκφρασης και σημαντικό θεσμό ανάδειξης των επίλεκτων νέων ερμηνευτών κλασικής μουσικής.

Η Σοφία Παπαδημητροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Παρακολούθησε μαθήματα πιάνου και θεωρητικών στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και ολοκλήρωσε τις μουσικές της σπουδές στο κλασικό τραγούδι με τις υψηλότερες τιμές (Άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο) στην τάξη της Μarinas Krilovici. Έχει παρακολουθήσει ποικίλα σεμινάρια τραγουδιού με διακεκριμένους σολίστ της όπερας, όπως Cheryl Studer, Peter Svensson, Δημήτρη Πλατανιά, Δάφνη Ευαγγελάτου, Χριστίνα Γιαννακοπούλου, Δήμητρα Θεοδοσίου με την οποία μελετά συστηματικά. Παράλληλα έχει κάνει μαθήματα τεχνικής του belcanto με τον Δημήτρη Καβράκο. Έχει επίσης παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια πάνω στη μουσική του μπαρόκ και το γερμανικό Lied από τον Γεράσιμο Χοϊδά. Από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 έγινε δεκτή κατόπιν ακρόασης να συμμετάσχει στο πρόγραμμα εξειδίκευσης πάνω στην Αναγεννησιακή και Μπαρόκ Φωνητική Μουσική του Ωδείου Αθηνών με υπεύθυνο τον κόντρα τενόρο Άρη Χριστοφέλλη.
Συνεργάζεται με τον πιανίστα Δημήτρη Γιάκα με τον οποίο πραγματοποιεί συναυλίες ανά την Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με τις "Όπερες των ζητιάνων" στην όπερα του J. Verdi "Trovatore" σε μουσική διεύθυνση Χαράλαμπου Γωγιού, με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών καθώς και με σύνολα μουσικής δωματίου. Τη θεατρική σεζόν 2012-13 συνεργάστηκε με το "Τραίνο Στο Ρουφ" σε mini opera-show όπου έπαιζε και σκηνοθετούσε η ίδια. Έχει ερμηνεύσει επανειλημμένα έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση. Συμμετείχε στον 38o διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού "Grand Prix Maria Callas". Ταυτόχρονα με τις μουσικές σπουδές της, ασχολείται με την υποκριτική, τη ζωγραφική και το χορό. Είναι απόφοιτη της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο (παραρτήματα Θήρας, Παλαιού Ψυχικού) και στο Εράτειο Ωδείο.

Πρόγραμμα
F. Schubert: Ständchen / W. A. Mozart: Solitudini amiche… Zeffiretti lusingheri / V. Bellini: "Eccomi… oh quante volte" / G. R.Hahn :"Sopra l'aqua indormenzada" / S. Rachmaninov: Zdes ‘khorosho / G.Puccini: "O mio babbino caro" / Π. Κούκος: Νυχτερινό / Κ. Γρηγορίου: Καμιά φορά / Κ. Παππέλης: Μποτίλια στο πέλαγος Χάρης Κανάκης:"I have started to say"


Σάββατο 19 ΜΑΪΟΥ 2018
ΩΡΑ 20:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ,
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 106 80 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.: 210 3634000


https://www.facebook.com/events/199498403998921/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου