Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Η μέθοδος Alexander στην πρακτική του Μουσικού-Γεωργία Παΐζη

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ALEXANDER είναι αναπόσπαστο εργαλείο για την πρακτική του μουσικού, του ερμηνευτή και κάθε είδους performer, που θέλει να ενισχύσει τη σκηνική του παρουσία και να καλλιεργήσει τα τεχνικά του μέσα, αλλά και μια ολιστική προσέγγιση για την αντιμετώπιση του πόνου, του άγχους και της καθημερινότητας, για όποιον εργάζεται είτε χειρωνακτικά ή καθισμένος σε γραφείο, σηκώνει τακτικά βάρος, υποφέρει από κάποια χρόνια νόσο, ή απλώς νιώθει ότι η ενέργειά του τον προδίδει.

Η μέθοδος Αλεξάντερ συμβάλλει στην κατανόηση της μυοσκελετικής μηχανικής και της κινητικής μας ρουτίνας, καλλιεργεί την κιναισθητική νοημοσύνη και προσφέρει ισορροπία, συντονισμό και ευκολία στη στάση και την κίνηση. Οι κινητικές συνήθειες που αναπτύσσουμε εξαιτίας της εκπαίδευσης και της εργασίας μας, αλλά και οι τρόποι με τους οποίους σωματοποιούμε ασυνείδητα τα συναισθήματά μας, παρεμβαίνουν στην οργανική ισορροπία του σώματος, περιορίζοντας τις δυνατότητές μας, φέρνοντας πόνο και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη ιδιοσυγκρασιακών νοσημάτων. Με την ανάκτηση αυτής της οργανικής ισορροπίας, η μέθοδος Alexander συμβάλλει στη βελτίωση της απόδοσης, της υγείας και της φυσικής και ψυχοσωματικής μας κατάστασης.

Η μέθοδος Alexander διδάσκεται ως βασικό μάθημα σε Δραματικές Σχολές, Ακαδημίες Χορού, και Ωδεία, μεταξύ των οποίων τα Tisch NYU, Guildhall School Music & Drama, The Juilliard School, Royal College of Music, LISPA, Rose Bruford College, Berkeley University of California, University of Chicago, Universitat der Kunst Berlin, Zurich University of the Arts, Trinity Laban Conservatoire of Music & Dance, Eton College, κ.ά.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Το σεμινάριο αυτό περιλαμβάνει ένα ομαδικό δίωρο μάθημα εισαγωγής στη μέθοδο Alexander, καθώς και μια σύντομη εξατομικευμένη συνεδρία για κάθε συμμετέχοντα. Mε τις προφορικές οδηγίες, τις ανατομικές πληροφορίες και τις ήπιες χειρονομίες (hands-on) του δασκάλου, ο μαθητής κατανοεί πρακτικά και άμεσα τις κινητικές συνήθειες που ασυνείδητα αναπαράγει (πώς στέκεται, πώς κάθεται, πώς περπατάει, πώς σηκώνει βάρος, πώς οργανώνει το σώμα του σε διάλογο με τους άλλους, πώς σηκώνει ένα εργαλείο ή ένα μουσικό όργανο, πώς αντιδρά μπροστά στο κοινό, πώς παρεμβαίνει στην αναπνοή και το φωνητικό του σύστημα, πώς χειρίζεται το μυοσκελετικό του σύστημα και την ενέργειά του, πώς αντιδρά στον πόνο ή/και το άγχος), καλλιεργώντας συνειδητά εργαλεία αυτοπαρατήρησης και στρατηγικές για να αλλάξει τις συνήθειες αυτές, προσφέροντας αποτελεσματικότητα, καλύτερες επιδόσεις και ελευθερία από τον πόνο.

Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΪΖΗ είναι πιστοποιημένη δασκάλα της μεθόδου Alexander (τριετής εκπαίδευση, London Centre for Alexander Technique & Training), και μέλος της Society of Teachers of the Alexander Technique. Σπούδασε χορό (MA με το Independent Dance, στο Trinity Laban Conservatoire of Music & Dance), και μελέτησε ανατομία & φυσιολογία (British College of Osteopathic Medicine, College of Cranial-Sacral Therapy), στο Λονδίνο. Στην Ελλάδα διδάσκει στη Σχολή Θεάτρου Δήλος, ενώ συνεργάζεται με studio και επαγγελματικές Σχολές Χορού σε σεμιναριακή βάση. Στο Λονδίνο διδάσκει τακτικά στο Chisenhale Dance Space και στο London Centre for Alexander Technique and Training, ενώ στο Βερολίνο συνεργάζεται με το στούντιο DOCK11.

ΩΔΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 106 80 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210 3634000
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
ομαδικό μάθημα| διάρκεια 2 ώρες
ατομική συνεδρία | διάρκεια 15 λεπτά
δίδακτρα € 20
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Τετάρτη 30 Μαΐου
Μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.nakas.edu.gr/default.aspx?id=161&nid=6595


https://www.facebook.com/events/1678214978881378/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου