Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Lullaby Project Σε συνεργασία με το Carnegie Hall

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Carnegie Hall και το El Sistema Greece συμπράττουν σε δύο ταυτόχρονες παραστάσεις σε Αθήνα και Νέα Υόρκη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του πολύ ιδιαίτερου Lullaby Project. 

Το Lullaby Project γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 στη Νέα Υόρκη, από το Weill Music Institute του Carnegie Hall, φέρνοντας σε επαφή νέες μητέρες και εγκύους με καλλιτέχνες με στόχο να γράψουν και να τραγουδήσουν τα δικά τους νανουρίσματα στα μωρά τους. Στη Νέα Υόρκη το project απευθύνεται σε οικογένειες σε νοσοκομεία, άστεγες μητέρες, μητέρες-πρόσφυγες, ανάδοχες οικογένειες, μητέρες σε φυλακές και σε σχολεία, και τελικά επεκτείνεται σε ολόκληρες τις ΗΠΑ μέσω συνεργαζόμενων οργανισμών. 

Mε αφετηρία τη θεώρηση της μουσικής ως μέσο κοινωνικής ένταξης και συνοχής, το 2018 το Lullaby Project φτάνει στην Ελλάδα και συνεργάζεται με το El Sistema Greece, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που διδάσκει μουσική σε παιδιά ευπαθών ομάδων και προσφυγικών κοινοτήτων στη χώρα και χρησιμοποιεί τη δύναμη της μουσικής για να ενθαρρύνει την κοινωνική ενσωμάτωση και εκπαίδευση. 

Πέντε μητέρες που διαμένουν στις προσφυγικές αυτές κοινότητες συνεργάζονται με πέντε συνθέτες: γράφουν, συνθέτουν και τραγουδούν νανουρίσματα σε μια νέα κοινή γλώσσα, εμπλουτισμένη με μια πληθώρα παραδόσεων. 

Έτσι, το Lullaby Project, που επιδιώκει την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ γονέων και παιδιών, σε συνεργασία με το Εl Sistema, λειτουργεί σε μία άλλη πλατφόρμα συνάντησης, ανεξαρτήτως προέλευσης, εθνικότητας ή θρησκείας. 

Η ξεχωριστή αυτή σύμπραξη θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 1 Ιουνίου όπου και θα πραγματοποιηθούν δυο ταυτόχρονες παραστάσεις στην Αθήνα, στο ΚΠΙΣΝ, και στη Νέα Υόρκη, στο Carnegie Hall.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΕΛΣ

Ελεύθερη είσοδος με προεγγραφή στο www.snfcc.org. 
Η προεγγραφή για το κοινό θα ξεκινήσει στις 22/05 στις 12.00.

Παρασκευή, 1 Ιουνίου στις 9 μ.μ. - 10:30 μ.μ.
Stavros Niarchos Foundation Cultural Center
Λεωφ. Συγγρού 364, 17674 Καλλιθέα Αττικής

https://www.facebook.com/events/1278188345651075/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου