Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Η Βραβευμένη Παράσταση "Επτά Επι Θήβας" στην ΕΣΤΙΑ Νεας Σμύρνης.

Την Θεατρική Παράσταση «Επτά Επί Θήβας» παρακολούθησε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κκ. Ιερώνυμος στην ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης
Στο φιλόξενο Μέγαρο της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης βρέθηκε το Σάββατο 12 Μαΐου ο Βοιωτός Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κκ. Ιερώνυμος, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Κέντρου Θηβαϊκού Πολιτισμού για να παρακολουθήσει την τραγωδία του Αισχύλου «Επτά επί Θήβας» από την ερασιτεχνική ομάδα της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας, υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα της κας Ντίνας Αβαγιανού, σε μετάφραση του κ. Μιχάλη Γκανά.
Τον Μακαριότατο, πριν την έναρξη της παράστασης, κατόπιν επιθυμίας του, ξενάγησαν στις συλλογές του Μουσείου της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ κ. Ιωάννης Παπαδάτος και η Έφορος των Μουσείων κα Θέμις Παπαδοπούλου. Από τα εκατοντάδες κειμήλια, ο Μακαριότατος ξεχώρισε: το κέρινο ομοίωμα του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης της γλύπτριας Λουκίας Γεωργαντή και τον σταυρό του Μεγαλομάρτυρα.

Ξεχωριστή και ιδιαιτέρως συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν όταν ο Μακαριότατος κκ. Ιερώνυμος απένειμε εκ μέρους του ΚΕΘΗΠΟ στον Πρόεδρο της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης κ. Ιωάννη Παπαδάτο το αγαλματίδιο του Κάδμου που θανατώνει τον Δράκο, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς της ΕΣΤΙΑΣ στον πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα.
Η παράσταση, την οποία πρόσφερε στο κοινό το ΚΕΘΗΠΟ με πρωτοβουλία του Προέδρου του και Μέλους του ΔΣ της ΟΠΣΕ κ. Απόστολου Δαγδελένη, καταχειροκροτήθηκε και απέσπασε διθυραμβικά σχόλια. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας κ. Γεώργιος Γελέκας δήλωσε συγκινημένος από την ανταπόκριση του κοινού στην θεατρική αυτή προσπάθεια της ομάδας του και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσουν με ακόμα μεγαλύτερη δημιουργικότητα και επιμονή στο μέλλον.
Ανάμεσα στους εκλεκτούς καλεσμένους ήταν: ο τ. Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη κ. Θεόδωρος Τσακίρης, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών κ. Νίκος Κόλλιας, ο καθηγητής κ. Παύλος Τούτουζας, ο τ. Πρέσβης της Ελλάδας στο Μεξικό κ. Πέτρος Παναγιωτόπουλος, η Γραμματέας ΟΕΥ Β` του ΥΠΕΞ κα Φανή Πανταζή, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού κ. Λάμπρος Ρόδης, οι Θηβαίες δικηγόροι κκ. Χριστίνα και Κέλυ Σταμούλη, αιρετοί και εκπρόσωποι Συλλόγων, φορέων και Μικρασιατικών Σωματείων κ.α.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου