Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Πλήθος κόσμου στη γιορτή Εργατικής Πρωτομαγιάς του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου

Τρίτη 1η Μάη 2018. Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθήνας, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθήνας και τα Τμήματα Εργατικής Πολιτικής και Δικαιωμάτων, οργάνωσαν μια υπέροχη εργατική Πρωτομαγιά με τραγούδια από όλο τον κόσμο, για πρώτη φορά στην Πλατεία Κουμουνδούρου.
Μετά το τέλος της πορείας, συνεχίστηκε ο εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς στην πλατεία Κουμουνδούρου, μέχρι αργά το βράδυ. Μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα από την Ελλάδα και τον κόσμο, τραπέζι συζητήσεων για εργασιακά θέματα, παρουσία εκπροσώπων εργατικών σωματείων, μεταναστευτικές κουζίνες και έκθεση φωτογραφίας από εργατικούς αγώνες συνθέσαν το πολύχρωμο πλαίσιο του εορτασμού των κοινών εργατικών αγώνων Ελλήνων και μεταναστών.
«Με τραγούδια και χορούς απ΄όλες τις γωνιές της γης απαντάμε στις ακροδεξιές σειρήνες της ξενοφοβίας, της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού. Στέλνουμε το δικό μας μήνυμα ενότητας του κόσμου της εργασίας απέναντι στους νεοφιλελεύθερους σχεδιασμούς, που οδηγούν σε εργασιακή επισφάλεια, φτώχεια, εκμετάλλευση και ανεργία». Τόνισε στο Μήνυμα του ο Μ. Υδραίος Συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Αθηνας.
Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ και πλήθος κόσμου παραβρέθηκαν στο χώρο της Πλατείας Κουμουνδούρου που στήθηκαν τα τραπέζια και οι καρέκλες, στη φυσική σκιά με δέντρα, για τη γιορτή της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν: ο Αλέκος Φλαμπουράρης, Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου και βουλευτής Α΄Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Σκουρλέτης, Υπουργός Εσωτερικών, βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Επικρατείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Κώστας Πουλάκης, Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο Νίκος Μανιός, βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, ο Άγγελος Μανταδάκης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, βουλευτής Ιωαννίνων και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Άγγελος Γκόγκογλου της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Κούτσης, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, η Λίνα Χρήστου, συντονίστρια της Επιτροπής Πολιτισμού της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη της Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Πλατείας Βικτωρίας-Αχαρνών, Λία Μπέλλου, Χριστίνα Μπεκιάρη, Μαρία Τοπαλιάν, Λίνα Χρήστου, Παναγιώτης Καρούσος, η Διαμάντω Παυλοπούλου, συντονίστρια της Ο.Μ. Σύριζα Κυψέλης-Πλ. Αμερικής, ο Ρήγας Αξελός, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» στο Δήμο Αθηναίων, ο Μπάμπης Ουσουλτζόγλου και η Σοφία Χαΐνογλου της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μαραθώνα, ο Μίμης Δαρειώτης, κ.α.
Το πρόγραμμα εξελίχθηκε ως εξής:

     14.15 Έναρξη -χαιρετισμοί
     14.45 Μουσικό συγκρότημα με ελληνικά τραγούδια στο κλίμα της ημέρας.
     16.00 Μουσικό και χορευτικό συγκρόυημα από Αφγανούς μετανάστες
     17.00-19.00 Μουσικό και χορευτικο συγκρότημα καθώς και εκμάθηση  
χορού απο Αφρικάνες και Αφρικάνους
     19.00-20.00 Ελληνικό και ξένο ροκ από τη μπάντα της νεολαίας.
     20.30-22.00 Ελληνικό συγκρότημα, συνοδεία χορευτικού συγκροτήματος  
  με Χατζηδάκη, Θεοδωράκη και λαική και παραδοσιακή μουσική
     22.00-23.30 Ελληνικό συγκρότημα με ρεμπέτικα

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος εδόθησαν χαιρετισμοί από σωματεία και  

μεταναστευτικές ομάδες. 




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου