Κυριακή 13 Μαΐου 2018

ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ «ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ» ΑΠΟ ΤΟ 5ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Κυριακή 13-05-2018. Μια θαυμάσια θεατρική παράσταση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από την θεατρική ομάδα του 5ου ΓΕΛ Νίκαιας, που σε κάθε λήξη της σχολικής χρονιάς παρουσιάζει κάτω από την εξαιρετική επιμέλεια της θεατρολόγου Μαίρης Αδαμοπούλου.
Ο Διευθυντής του 5ου ΓΕΛ Νίκαιας Χαρισιάδης Σπύρος παρουσίασε την σκηνοθετική ομάδα των αποφοίτων μαθητών, Νεκταρήλια Τσομπάνογλου, Αλέξη Αλεξόγλου, Ευγένιου Γκολφινόπουλου, Βασίλη Μηλιώνη, Γιώργου Τουρνά, και τον Γιώργο Βουρδαμή-Μαυρογένη, και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της παράστασης, ιδιαίτερα την καθηγητρία θεατρολογίας Αδαμοπούλου Μαίρη για το εξαιρετικό αποτέλεσμα.
«Όταν οι κοινωνίες στρατιωτικοποιούνται, η ακροδεξιά ιδεολογία ανεβαίνει παντού, ο ατομικισμός κυριαρχεί, η επικοινωνία αντικαθίσταται με εικονικούς φίλιους και like στο f/b... τότε η απόδραση είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.» Υπογράφει πολύ εύστοχα η Μαίρη Αδαμοπούλου στο προσεγμένο πρόγραμμα της παράστασης.
Το να παρουσιάσεις το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του Σαίξπηρ» δεν είναι εύκολο εγχείρημα, η λεπτή ειρωνεία, το πικρό χιούμορ, και ο πλούσια φανταστικός κόσμο του Ουιλλιαμ Σαίξπηρ, δημιουργούν ένα περίπλοκο ταμπλό. 
Οι μαθητές εργάστηκαν με κέφι και αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή. Η παράσταση ήταν δεμένη και η ωρα πέρασε χωρίς να το καταλάβουμε.
Τα κοστούμια πρωτότυπα όπως και η μουσική επένδυση από την ζωντανή ορχήστρα των μουσικών, Αλέξης Αλεξόγλου: κιθάρα – synth, Ευγένιος Γκολφινόπουλος: τύμπανα, Μαρίνα Θεοδωρέσκου: πιάνο, Γιώργος Παπαδημητρίου: μπάσο, Γιώργος Τουρνάς: μπάσο. 
«Προσπάθησα, στο μέτρο των δυνάμεών μου, να κρατήσω και να ζωογονήσω τη μετρική ποικιλία του πρωτοτύπου, με την απλή σκέψη, για να μην πω πεποίθηση, ότι αποτελεί μέρος της ουσίας και όχι το συμβατικό ένδυμα της.» Γράφει στο πρόγραμμα ο μεταφραστής του έργου Διονύσης Καψάλης, ο οποίος πέτυχε να μας δώσει μια ποιητική μετάφραση προσιτή στον μοντέρνο θεατή.  
Παραβρέθηκαν, η συγγραφέας Μάρω Δούκα, εκλεγμένη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Αθήνας από την Ανοιχτή Πόλη, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Η ΑΥΓΗ Δημήτρης Χρήστου, ο Νίκος Δούκας, τα μέλη της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Βικτώριας: η αρχιτέκτονας Λία Μπέλου, η οδοντογιατρός Λίνα Χρήστου, η Λένα Παπάζογλου, ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος, κ.α.

Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του Σαίξπηρ 

Στο θεατράκι του σχολείου, Άγγελου Σικελιανού 30, Νεάπολη Νίκαιας 
Σάββατο 12-05-2018, Κυριακή 13-05-2018, Παρασκευή 18-05-2018

Σάββατο 19-05-2018 και Κυριακή 20-05-2018, ώρα 21:00
 


 
 
 
 
 
 
 
 

 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου