Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Υπόθεση Μακρόπουλος του Λέος Γιάνατσεκ της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ

Οι πρώτες φωτογραφίες από τις πρόβες της Υπόθεσης Μακρόπουλου του Λέος Γιάνατσεκ, η οποία θα παρουσιαστεί στις 20, 23 και 25 Μαΐου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, σε μουσική διεύθυνση Οντρέι Όλος και σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.
Το εμβληματικό έργο του Γιάνατσεκ -ένα από τα λυρικά αριστουργήματα του 20ου αιώνα-, συνδυάζει το υπαρξιακό δράμα με το φανταστικό στοιχείο και μιλά για την ιστορία της διάσημης τραγουδίστριας Εμίλιας Μάρτυ, μιας κυρίας τριακοσίων ετών. Το μυστικό της αιώνιας νιότης της κρύβεται σε ένα ελιξίριο το οποίο παρασκεύασε τον 16ο αιώνα ο Κρητικός αλχημιστής Ιερώνυμος Μακρόπουλος, τότε στην υπηρεσία του αυτοκράτορα Ροδόλφου Β΄, και το οποίο δοκίμασε πρώτα στην ίδια του την κόρη, την Ελίνα Μακροπούλου. Η Ελίνα έζησε όλους αυτούς τους αιώνες ως Ευγενία Μοντές, Έλζα Μύλλερ, Εκατερίνα Μύσκινα, Ελλιάν ΜακΓκρέγκορ, διατηρώντας μονάχα τα αρχικά γράμματα του πραγματικού της ονοματεπώνυμου.
Σκηνικά Εύα Μανιδάκη / Κοστούμια Ιωάννα Τσάμη / Δραματουργική συνεργασία Έρι Κύργια / Κινησιολογία Πατρίσια Απέργη / Φωτισμοί Λευτέρης Παυλόπουλος
Εμίλια Μάρτυ: Έλενα Κελεσίδη
Άλμπερτ Γκρέγκορ: Δημήτρης Πακσόγλου
Δρ Κόλενατυ: Βαγγέλης Μανιάτης
Βίτεκ: Νίκος Στεφάνου
Κριστίνα: Άρτεμις Μπόγρη
Βαρόνος Γιάροσλαφ Πρους: Γιάννης Γιαννίσης
Γιάνεκ: Χρήστος Κεχρής
Κόμης Χάουκ-Σέντορφ: Δημήτρης Σιγαλός
Τεχνικός σκηνής: Αρκάδιος Ρακόπουλος
Καθαρίστρια / Καμαριέρα: Μιράντα Μακρυνιώτη
Στο ρόλο του Γιατρού ο Ιερώνυμος Καλετσάνος
Με την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Πληροφορίες - εισιτήρια http://www.nationalopera.gr/…/ev…/upothesi-makropoulou-2018/
Φωτογραφίες Δημήτρης Σακαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου