Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους κατά της Έμφυλης Βίας

Το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών Διοτίμα, προκηρύσσει διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους, με θέμα: 

«Νέες και νέοι δημιουργοί ενάντια στη βία κατά των γυναικών: Μην προσπερνάς».

Αν είσαι φοιτήτρια/-της, σπουδάστρια/-της σχετικών δημόσιων ή ιδιωτικών σχολών, ή ανεξάρτητος δημιουργός από 18 έως 30 ετών, θέλουμε να ακούσουμε τη φωνή σου. 

Σήκωσε την κάμερα, άνοιξε το μικρόφωνο και αφηγήσου μια ιστορία για την έμφυλη βία, με τη μορφή μιας μικρής ταινίας μυθοπλασίας, ενός ντοκιμαντέρ, ενός visual poem ή οποιοδήποτε άλλο είδος καταγραφής σε εκφράζει, με μέγιστη χρονική διάρκεια 5 λεπτών. Μοιράσου την κινηματογραφική σου ματιά για ένα καθημερινό φαινόμενο, που παραμένει «αόρατο», συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση – κινητοποίηση των συμπολιτών σου.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από 18-4-2018 έως 31-5-2018. Οι ταινίες θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά μέσω wetransfer στην ηλεκτρονική διεύθυνση diotima@otenet.gr. Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από την Εύα Στεφανή (σκηνοθέτιδα), Εύη Καραμπάτσου (σκηνοθέτιδα), Δέσποινα Τσούμα (σύμβουλο επικοινωνίας- εκπρόσωπο του ΚΓΜΕ Διοτίμα), θα επιλέξει τις 10 πρώτες διακριθείσες ταινίες. Αυτές θα ανακοινωθούν, την 11η Ιουνίου 2018, και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΚΓΜΕ Διοτίμα, για να τεθούν στην κρίση του κοινού μέσω ψηφοφορίας, σε ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Τα βραβεία:

1 Βραβείο Κριτικής Επιτροπής: 1.000 ευρώ
1 Βραβείο Κοινού: 1.000 ευρώ
2 Τιμητικές Διακρίσεις

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό επισκεφτείτε τη σελίδα μας (http://www.diotima.org.gr/?p=3531).


* Ο διαγωνισμός αποτελεί τμήμα της νέας πανελλαδικής καμπάνιας κατά της έμφυλης βίας, που ξεκίνησε συμβολικά στις 8 Μάρτη 2018, με θέμα «Άλλη μια καμπάνια που δεν θα έπρεπε να είναι αναγκαία» και έχει ως βασικό τίτλο «Μην προσπερνάς». Στόχος της είναι να κινητοποιήσει όλες και όλους, ώστε να μην προσπερνάμε τα περιστατικά έμφυλης βίας που γνωρίζουμε, ακούμε, βλέπουμε. Η καμπάνια εντάσσεται στο πρόγραμμα SPEAK, που υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρίας Παπαστράτος και στο σύνολό του περιλαμβάνει:
- παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας σε γυναίκες με χαμηλά εισοδήματα που υφίστανται ή έχουν υποστεί έμφυλη βία,
- οργάνωση εργαστηρίων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης νέων ηλικίας 18-26, καθώς και
- την υλοποίηση της καμπάνιας που έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του καλοκαιριού του 2018.


https://www.facebook.com/events/803551083174509/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου