Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Προεόρτια Χριστουγέννων στο χιονισμένο Βανκούβερ

Συνεχίζοντας τις ποιμαντικες του επισκέψεις στον Δυτικό Καναδά, ο Μητροπολίτης Σωτήριος επισκέφθηκε τις Κοινότητες της Βρεττανικής Κολομβίας από 5 έως 12 Δεκεμβρίου.

Στις 5 και 6 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου και Δημητρίου Ανατολικού Βανκούβερ. Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, χοροστάτησε στον Εσπερινό, βοηθούμενος από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο π. Τ. Πράττα και τους ιερείς της περιοχής. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι πιστοί προσήλθαν στον εσπερινό. Στην ακολουθία, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε πέντε (5) ιερόπαιδες σε αναγνώστες, τους, Δημήτριο Παναγιώτη Κοντογιάννη, Γεώργιο Κοσέο, Νικόλαο Κωστόπουλο, Νικόλαο Σαχινίδη και Joshua Altilia. Άξιοι!

Την κυριώνυμη ημέρα του Αγίου Νικολάου, ο Μητροπολίτης Σωτήριος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, βοηθούμενος από τους ιερείς,  π. Δ. Παρτσάφα, π. Δ. Τρυφωνόπουλο, π. Π. Kondratyev και π. Τ. Πράττα. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ετελέσθη Αρτοκλασία για το Λιμενικό Σώμα της Ελλάδας, προσφορά του Πλοιάρχου του Λιμενικού Σώματος, Χαράλαμπου Μουζάκη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Βανκούβερ. Μετά την Θεία Λειτουργία, η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα του Ανατολικού Βανκούβερ τίμησε τον πρώτο της Ιερατικώς Προϊστάμενο, π. Δ. Τρυφωνόπουλο, και την πρεσβυτέρα του Σταυρούλα, για τα χρόνια υπηρεσίας, αλλά και εθελοντικής προσφοράς στην Κοινότητα.

Την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος είχε σύναξη με τους ιερείς της Βρεττανικής Κολομβίας για διάφορα θέματα. Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση, όπου ο Μητροπολίτης Σωτήριος παρότρυνε τους ιερείς να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την βελτίωση των προγραμμάτων νεότητας.

Την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, ο Μητροπολίτης Σωτήριος ετέλεσε εσπερινή Θεία Λειτουργία για την εορτή της συλλήψεως της Αγίας Άννης, στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Γεωργίου Βανκούβερ, βοηθούμενος από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο π. Κ. Οικονόμου και τους ιερείς της περιοχής. Ο Καθεδρικός Ναός έχει την ευλογία να έχει τεμάχιο λειψάνου της Αγίας Άννης, αλλά και νέο παρρεκλήσιο που τιμάται η Αγία Αννα. Μετά την Θεία Λειτουργία, τα παιδιά που υπηρετούν με αφοσίωση και αγάπη στο Ιερό του Αγ. Γεωργίου, βγήκαν αναμνηστική φωτογραφία με τον Μητροπολίτη Σωτήριο.

Την επομένη, 9 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος επρόκειτο να παρευρεθεί στη σχολική γιορτή του Ελληνικού Σχολείου της Ελληνικής Κοινότητος Βανκούβερ. Δυστυχώς, η γιορτή ακυρώθηκε, λόγω των πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών. Ο Σεβασμιώτατος συγχαίρει όλους τους μαθητές.

Το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον π. Κ. Οικονόμου, π. Δ. Παρτσάφα και π. Δ. Τρυφωνόπουλο, παρευρέθηκε στην χριστουγεννιάτικη  εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών, στο Βανκούβερ. Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί τους και να τους ευχηθεί "Καλά Χριστούγεννα".

Το βράδυ, ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών της Δυτικής Ακτής είχε συναυλία Βυζαντινής Μουσικής για τα Χριστούγεννα, μαζί με το Ελληνικό Σχολείο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας του Ανατολικού Βανκούβερ που είχε την σχολική του γιορτή. Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης για την επέτειο των 25 χρόνων στο Οικουμενικό Θρόνο. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στους διοργανωτές και παρότρυνε να ιδρυθεί Γηροκομείο ολικής περίθαλψης (Nursing Home) και ημερήσιο ελληνορθόδοξο σχολείο.

Την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, ο Μητροπολίτης Σωτήριος λειτούργησε στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Surrey, βοηθούμενος από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο π. Κ. Καλτσίδη και τον π. Δωρόθεο Τρυφωνόπουλο. Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε στο πολυπληθές εκκλησίασμα, ότι τα Χριστούγεννα έχουν ως επίκεντρο την γέννηση του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού, και πως ο Κύριος περιμένει να γεννηθεί στις καρδιές μας.

Την Κυριακή 11 Δεκέμβρη, η Νεολαία του Αγίου Γεωργίου Βανκούβερ, γιόρτασε την Κυριακή Νεολαίας. Μετά την Θεία Λειτουργία νέοι και νέες συναντήθηκαν στην αίθουσα της εκκλησίας και είχαν πρωινό με τον Αγ. Βασίλη και άλλες δραστηριότητες.

Τη Κυριακή το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος είχε σύσκεψη με τους εντιμότατος Άρχοντες του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου και τους ιερείς των εκκλησιών του Βανκούβερ. Συζητήθηκαν διάφορα θέματα, όπως η ίδρυση Προικοδοτικού Ταμείου της Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο (TOTA Εndowment Fund), και το ερχόμενο δείπνο για τον σκοπό αυτό, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στην Ελληνική Κοινότητα του Βανκούβερ με τη συμμετοχή όλων των Ελληνορθοδόξων Κοινοτήτων της περιοχής.

Αναχωρώντας από την Βρεττανική Κολομβία στο Τορόντο, ο Μητροπολίτης Σωτήριος ευχαρίστησε τον Θεό για τις ευλογίες Του στην τοπική μας Εκκλησία, καθώς και όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν στη διάρκεια της ποιμαντικής του επίσκεψης. Προσευχήθηκε ο πιστός λαός του Θεού να γιορτάσει Καλά Χριστούγεννα και το Νέο Έτος 2017 να είναι ευλογημένο από τον Κύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου