Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Στην μεγάλη σταρ της όπερας Τζένη Δριβάλα απονεμήθηκε το Βραβείο «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ 2016» του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016. Στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου πραγματοποιήθηκε η απονομή του βραβείου «UNESCO ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ 2016» του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων στην παγκοσμίου φήμης σοπράνο Τζένη Δριβάλα.
Η μεγάλη καλλιτέχνιδα της όπερας ερμήνευσε  την άρια Com´e bello από την όπερα «Λουκρητία Βοργία» του Γκαετάνο Ντονιτσέττι, την άρια Bel raggio lusinghier από την όπερα «Σεμίραμις» του Τζοακίνο Ροσσίνι, και την άρια, Col sorriso από την όπερα «Ο πειρατής» του Βιντσέντζο Μπελλίνι, και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. Την συνόδευσε άρτια στο πιάνο ο γνωστός πιανίστας Φρίξος Μόρτζος.
Η φωνή της βελούδινη έδωσε όλες τις πτυχές του Ιταλικού μπελ κάντο στο οποίο ειδικεύτηκε και θριάμβευσε στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου.
Επίσεις ερμήνευσε με τον υπέροχο μπάσο Βασίλη Ασημακόπουλο το ντουέτο Amina/Rodolfo, από την όπερα «Η υπνοβάτιδα» του Βιντσέντζο Μπελλίνι.
Την μεγάλη ερμηνεύτρια Τζένη Δριβάλα πλαισίωσαν οι αξιόλογοι λυρικοί καλλιτέχνες, σοπράνο Ειρήνη Κώνστα που ερμήνευσε εκπληκτικά την άρια Dich Teure Halle από την όπερα «Τανχόυζερ» του Ρίχαρντ Βάγκνερ, ο ταλαντούχος τενόρος Θεόδωρος Μπιράκος που ερμήνευσε ωραιότατα την άρια του Ερμή από την όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» του Παναγιώτη Καρούσου, και ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος που ερμήνευσε με την σοπράνο Ειρήνη Κώνστα το δραματικό ντουέτο Προμηθέας και Ιώ από την όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» του Παναγιώτη Καρούσου. 
Το πρόγραμμα τελείωσε θριαμβευτικά με το γνωστό ντουέτο Libiamo Ne'lieti Calici από την όπερα «Τραβιατα» του Τζουζέπε Βέρντι που συμμετείχαν όλοι οι καλλιτέχνες επί σκηνής με επικεφαλής την Τζένη Δριβάλα.
Τους καλλιτέχνες συνόδευσε στο πιάνο η εξαίρετη πιανίστα Μαρία Γιαβρούμη.
Ήταν ένα υψηλού επιπέδου Γκαλά όπερας προς τιμήν της Μαρίας Κάλλας, που σαν σήμερα γεννήθηκε, από τον Όμιλο για την UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων, παράλληλα με την απονομή του βραβείου «UNESCO ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ 2016» στην
μεγάλη πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διάσημη υψίφωνο Τζένη Δριβάλα.
Την παρουσίαση έκαμε ο Παναγιώτης Καρούσος, συνθέτης και διευθυντής του Τμήματος Όπερας και Κλασικής Μουσικής του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. 
Τζένη Δριβάλα, Βασίλης Ασημακόπουλος
Για την Τζένη Δριβάλα μίλησαν η σοπράνο Δήμητρα Καμίτση η δημοσιογράφος Έλντα Γεωργακοπούλου και η Φωτεινή Ανδρουλάκη του περιοδικού Volta.
Την απονομή του Βραβείου Μαρία Κάλλας στην Τζένη Δριβάλα και τους τιμητικούς επαίνους στους καλλιτέχνες έκαμε η αντιπροσωπεία του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Δρ. Αναστάσιος Κουτσούκος, διευθυντής Παιδείας του Ομίλου, η Κοσμήτορας Ρούλα Καβακιώτη και ο Παύλος Νισλόγλου Επίτιμος Πρόεδρος της UNESCO Πειραιώς και Νήσων ο οποίος μετέφερε και το μήνυμα του Πρόεδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννη Μαρωνίτη.
Θεόδωρος Μπιράκος, Ειρήνη Κώνστα, Τζένη Δριβάλα, Βασίλης Ασημακόπουλος
Ο Δρ. Αναστάσιος Κουτσούκος ευχαρίστησε τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου για την συνεργασία και την παραχώρηση της αίθουσας του Δημαρχείου, τους Διονύση Χατζηδάκη, Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, τον Κωνσταντίνο Νικολαϊδη, Αντιδήμαρχο του Πολιτιστικού Οργανισμού Παλαιού Φαλήρου, τον Μιχάλη Τριανταφύλλου, Συντονιστή του Πολυχώρου Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου, και την Ειρήνη Βενάρδου, Γραμματέα του Κέντρου Πολιτισμού & Άθλησης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου